Ostapenko sasniedz Dohas dubultspēļu turnīra finālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Dohas "WTA 500" dubultspēļu turnīra pusfinālā pārī ar rumānieti Moniku Nikulesku izcīnīja uzvaru.

Latvijas/Rumānijas duets pusfinālā ar 2-6, 6-3, 10:8 uzvarēja turnīra favorītes no Čehijas Barboru Krejčikovu un Kateržinu Sinjakovu. 

Apņēmīgāk spēli iesāka Ostapenko ar pārinieci. Tenisistes ātri panāca 1-0, bet pēc tam divos mēģinājumos nespēja atņemt pretiniecēm servi. Trešajā geimā čehietes mainīja spēles gaitu un neļāva Latvijas/Rumānijas pārim pat gūt punktu, panākot 2-1. Ostapenko ar pārinieci tikpat ātri atguva zaudēto, bet čehietes piektajā geimā tika galā ar Latvijas tenisistes servi un otro reizi atņēma pretiniecēm servi - 3-2.

Nākamajā izspēlē Čehijas duets vēlreiz savu servi nezaudēja un ieguva divu geimu pārsvaru ar rezultātu 4-2. Latvijas/Rumānijas duets nākamajā geimā pie Nikulesku serves vēlreiz zaudēja punktu, bet astotajā geimā čehietes pie rezultāta 40:30 izservēja uzvaru setā - 6-2.

Otrā seta ievadā servēja Ostapenko, un viņas duets geimu uzvarēja. Arī Čehijas duets nosargāja savu servi, bet trešajā geimā tas neizdevās Nikulesku. Latvijas/Rumānijas pāris pretiniecēm neļāva atrauties un nākamajā izspēlē atguva zaudēto servi, panākot neizšķirtu 2-2. Ostapenko ar pārinieci izšķirošo pārsvaru ieguva astotajā geimā, kad ar otro mēģinājumu atņēma pretiniecēm servi un ieguva divu geimu pārsvaru 5-3. Nākamajā izspēlē Ostapenko izservēja uzvaru setā.

Lai arī taibreika sākumā abi pāri pa reizei prata atņemt pretiniecēm servi, pēc astoņiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 4:4. Nākamajās astoņās izspēlēs abi dueti viens otram regulāri atņēma serves līdz rezultāts vēlreiz bija neizšķirts 8:8. Ostapenko nākamajā izspēlē piespieda pretinieci kļūdīties un vēlreiz atņēma servi, panākot 9:8. Uzreiz pēc tam Latvijas tenisiste izpildīja netveramu servi un nokārtoja uzvaru mačā.

Par fināla sasniegšanu uzvarētājas katra nopelnīja pa 305 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Finālā Latvijas/Rumānijas duets tiksies ar Nikolu Meličeru no ASV un Demi Shūrsu no Nīderlandes.

Vienīgo netveramo servi šajā spēlē izpildīja Ostapenko. Čehietes pieļāva divas dubultkļūdas, bet Latvijas/Rumānijas pāris ar tādām neizcēlās.

Krejčikova šogad izcīnīja uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta jauktajās dubultspēlēs, bet Sinjakova karjeras laikā divreiz dubultspēlēs svinējusi panākumu "Grand Slam" raudzes sacensībās.

Pirmajā kārtā Ostapenko un Nikulesku ar 6-4, 6-2 pieveica Japānas pāri Šuko Aojama/Ena Šibahara, kas bija izlikts ar trešo numuru, bet trešdien ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pieveica vācieti Lauru Zīgemundi un krievieti Jeļenu Vesņinu.

Vienspēlēs Ostapenko (WTA 51.) turnīra otrajā mačā ar 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu pret amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 58.).

Ostapenko turnīru noslēdza ar WTA ranga 55 punktiem.

Šī turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunojusi sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Turnīrs Dohā uz cietā seguma noritēs līdz sestdienai.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu