Bļugera pārstāvētā "Penguins" nenosargā trīs vārtu pārsvaru un zaudē NHL mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" ceturtdien regulārā čempionāta spēlē piedzīvoja neveiksmi.

"Penguins" mājās ar 3:4 (3:1, 0:1, 0:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers", pret kuru divas dienas iepriekš izcīnīta uzvara.

Bļugers šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 21 sekundi, no kurām 21 sekunde nospēlēta vairākumā, bet minūte un 56 sekundes mazākumā. Hokejists trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem, reizi atņēma ripu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles trešajā minūtē Kriss Letangs vadībā izvirzīja "Penguins" komandu, taču nākamās minūtes un 11 sekunžu laikā pārsvaru līdz trim vārtiem palielināja Marks Frīdmens un Džereds Makāns. "Flyers" perioda 12.minūtē vienu vārtus atguva, spēlējot vairākumā, kad precīzi meta Šons Kuturjē. 

Otrajā periodā septītajā minūtē vienīgos vārtus guva Klods Žirū, kurš vēlāk arī kļuva par mača varoni un uzvaru nesošo "golu" iemeta divas minūtes līdz spēles beigām. Iepriekš Skots Lotons 14.minūtē panāca neizšķirtu 3:3.

Žirū spēli noslēdza ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr divas piespēles iekrāja Treviss Konečnijs, Oskars Lindbloms un Nikolass Aube-Kubels.

Citviet Bufalo "Sabres" bez savainotā Zemga Girgensona ierindā viesos ar 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) zaudēja Ņujorkas "Islanders".

Divus vārtus Ņujorkas klubā iemeta Mets Martins, Džordanam Eberlem 1+1, bet Keisijs Cizikas nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Vārtus "Sabres" komandā guva Teilors Hols un Rasmus Ristolainens.

"Penguins" ar 25 punktiem 22 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem piekto vietu, bet "Sabres" ar 15 punktiem 21 mačā ir pēdējā jeb astotā.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) uzvarēja Dalasas "Stars", kas piedzīvoja jau ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"Blue Jackets" treniņos atgriezies februāra beigās traumu guvušais Elvis Merzļikins, bet viņš ceturtdienas spēlei vēl nebija pieteikts.

Būns Dženers uzvaru kaldināja ar 1+1, bet vēl vārtus guva arī Olivers Bjorkstrands un Ēriks Robinsons. Mājinieku komandā precīzi meta Miro Heiskanens un Džeisons Robertsons.

Kolumbusas komanda ar 25 punktiem 25 mačos Centrālajā divīzijā ierindojas piektajā vietā.

Piektdien no Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām laukumā dosies vienīgi Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks", kas tiksies ar Vegasas "Golden Knights".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu