Pieci iespējamie skaļākie maiņas darījumi NBA sezonas turpinājumā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kails Laurijs
Kails Laurijs Foto: AFP/SCANPIX

Pagaidām šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā ir notikuši trīs maiņas darījumi. Palikušas nedaudz vairāk kā trīs nedēļas (NBA maiņu darījumu termiņš noslēdzas 25.maijā), kad komandas savā starpā var veikt darījumus. Prestižais sporta medijs ESPN dod ieskaitu, kādi aizraujoši maiņu darījumi starp pasaules labākajām basketbola vienībām varētu sekot sezonas turpinājumā.

Kaila Laurija ierašanās Filadelfijas "76ers"

Filadelfijas "76ers" iegūst Kailu Lauriju

Toronto "Raptors" iegūst Andrē Dramondu, Tairīsu Maksiju (Tyrese Maxey), 2021. gada pirmās kārtas izvēli no Filadelfijas (neaizsargāta), 2023. gada pirmā kārta no Filadelfijas (aizsargāta ar loteriju, kļūst par divām otrās kārtas izvēlēm, ja netiek nodota tālāk).

Klīvlendas "Cavaliers" iegūst Deniju Grīnu, Maiku Skotu, Terensu Fergusonu, 2024. gada otrās kārtas izvēli no Maiami (caur Filadelfiju).

Austrumu konferencē "76ers" atrodas pirmajā vietā un komandai, gatavojoties cīņai par NBA čempiona titulu, noderētu papildinājums, un kas varētu būt labāks kā Filadelfijā dzimušais Laurijs... Saspēles vadītājs komandai noteikti noderētu ar savu pieredzi, un amerikānis vēl joprojām ir ļoti laba kalibra aizsargs.

Citām komandām, kas pretendē uz titulu, būtu grūti iekļauties algas griestos, jo Laurija līgums uz sezonu ir 30,5 miljoni ASV dolāru.

Šajā darījumā "Raptors" komandai izdotos pastiprināt savu centra pozīciju Andrē Dramonda personā. Kanādas klubam tieši garajā galā visvairāk prasās pastiprinājums.

Dž. Dž. Rediks uz Bruklinas "Nets"

Dž. Dž. Rediks
Dž. Dž. Rediks Foto: AFP/SCANPIX

Bruklinas "Nets" iegūst Dž. Dž. Rediku.

Ņūorleānas "Pelicans" iegūst Spenseru Dinvidiju, Atlantas "Hawks" 2021. gada otrās kārtas izvēli.

"Nets" komandai izdotos blakus savām trim superzvaigznēm pievienot pieredzējušu spēlētāju un izcilu snaiperi, kas vēl vairāk paspilgtinātu Bruklinas kluba sapņus par čempiontitulu.

Savukārt "Pelicans" komanda var Dinvidju paturēt vai arī nākamsezon aizmainīt pret kādu noderīgu puzles gabaliņu savai komandai.

Ārons Gordons uz Minesotas "Timberwolves"

Ārons Gordons
Ārons Gordons Foto: AFP/SCANPIX

Šarlotas "Hornets" iegūst Džeiku Leimenu, 2025. gada otrās kārtas izvēli (no Minesotas).

Minesotas "Timberwolves" iegūst Āronu Gordonu.

Orlando "Magic" iegūst Džeiretu Kolvertu (Jarrett Culver), Huanu Ernangomesu.

Šā maiņas darījuma ietvaros "Timberwolves" komandai izdotos izveidot labu garo spēlētāju tandēmu ar Karlu Entoniju Taunsu. Ja tas neizdosies, Gordonam pēc šīs sezonas beidzas līgums. Savukārt "Magic" vienība iegūtu dziļāku soliņu un noderīgus lomas spēlētājus.

Titula pretendentu apmaiņas starp aizsargiem

Šarlotas "Hornets" iegūst Terransu Fergusonu, naudas kompensāciju (no Filadelfijas).

Losandželosas "Clippers" iegūst Džordžu Hilu.

Oklahomasitijas "Thunder" iegūst Toniju Bredliju, Mfiondu Kabengeli, Maiku Skotu, 2021. gada pirmās kārtas izvēli (no Filadelfijas).

Filadelfijas 76ers iegūst Lū Viljamsu, Maiku Muskalu.

"Clippers" klubs iegūst tradicionālāku saspēles vadītāju ar vērtīgu pieredzi, bet "76ers" - spēlētāju, kas komandai piešķir papildu opcijas uzbrukumā un bieži tieši komandas rezerves sastāvam var palīdzēt ar punktu gūšanu.

Goldensteitas "Warriors" pastiprinās

Goldensteitas "Warriors" iegūst Džonu Kolinsu, Kevinu Huerteru, Kamu Redišu un 2021. gada pirmās kārtas izvēli (no "Hawks").

Atlantas "Hawks" iegūst Ēriku Paskalu, Kentu Bazemoru, Damionu Lī, Džordanu Pūlu, Markīzu Krisu, Maiku Molderu (Mychal Mulder).

"Warrors" komandai pēdējās sezonas ir nepieciešams jauns un talantīgs spēlētājs, un šajā maiņu darījumā viņi iegūst nepieciešamo sastāvdaļu – Džonu Kolinsu. Ne šajā sezonas kontekstā, bet kad Klejs Tompsons atgriezīsies, atlētiskais amerikānis Kolinss var palīdzēt Goldensteitas klubam atkal pacīnīties par kāroto titulu.

"Hawks" kontekstā - jau iepriekš medijos ir izskanējušas baumas, ka spēka uzbrucējs neietilpst viņu nākotnes plānos. Šajā darījumā Atlantas klubs iegūst dziļāku soliņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu