Maradonas meitas tēva nāvei pieprasa taisnīgu tiesu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Djego Maradona
Djego Maradona Foto: Reuters/ScanPix

Futbola leģendas Djego Maradonas meitas Džiannina un Dalama mudina Argentīnas ļaudis 10. martā pulcēties Buenosairesā pie Obeliska pieminekļa, lai pieprasītu taisnīgu tiesu tēva nāvei, vēsta ESPN.

Maradona nomira pērn 25. novembrī 60 gadu vecumā no sirdslēkmes. Futbolists bija slavens ne tikai ar savu sniegumu laukumā, bet arī ar uzdzīvi - alkohola un narkotiku lietošanu, cigāru smēķēšanu, draudzību ar Itālijas mafiju un citām skandalozām izpausmēm.

Viņš nomira divas nedēļas pēc iznākšanas no slimnīcas Buenosairesā, kur slavenajam futbolistam tika veikta smadzeņu operācija. 

Pēc Maradonas nāves tika sākta izmeklēšana par septiņām personām, kas aprūpēja futbola leģendu. Šo personu starpā ir arī neiroķirurgs Leopoldo Luks (Leopoldo Luque), kurš veica smadzeņu operāciju.

Argentīnas varasiestādes pārbauda, vai nav pieļauta nolaidība mediķu darbā, aprūpējot Maradonu pēc smadzeņu operācijas. Trīs personām draud krimināllieta par slepkavību, ja tiks konstatēta nolaidība.

"Lūdzu, tiekamies visi tur. Patiesība vienmēr nāks gaismā," savā "Twitter" kontā vēsta Maradonas meita Džiannina.

Savukārt futbolista vecākā meita Dalama pauda nostāju, ka neiroķirurgs Luks ir pelnījis ieslodzījumu.

"Cik ilgs laiks paies, līdz Luks nonāks cietumā? Un nekam nederīgie psihiatri un psihologi? Un medmāsa? Ko taisnīgums vēl gaida?"

Mediķu privātu sarunu audio tika nopludināts medijiem. Tajos konstatēts, ka Maradona pirms nāves neesot pienācīgi aprūpēts.

Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem pasaulē. Viņš bija Argentīnas izlases kapteinis, kaldinot valstsvienības triumfu 1986. gada Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu