Ostapenko ar pārinieci piedzīvo zaudējumu Dohas dubultspēļu turnīra finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Zaudējumu Dohas "WTA 500" dubultspēļu turnīra finālā piektdien piedzīvoja Aļona Ostapenko un Monika Nikulesku (Rumānija), kuras ar 2-6, 6-2, 8-10 piekāpās Nikolai Meličerai no ASV un Demijai Shūrsai no Nīderlandes.

Spēle visai spēcīgā vējā ritēja stundu un 16 minūtes. 

Pirmajā setā Ostapenko ar Nikulesku zaudēja savas serves geimus pirmajā un piektajā geimā, setā piekāpjoties ar 2-6,

Otrajā setā pirmoreiz ar savu servi neuzvarēja arī Nīderlandes/ASV pāris, zaudējot otro geimu. Ar to pašu gan nākamajā geimā atbildēja arī pretinieces. Tomēr vēl divi zaudēti geimi sestajā un astotajā geimā šī mača favorītēm lika spēlēt trešo saīsināto setu.

Tajā pirmo punktu izcīnīja Nikulesku ar Ostapenko, bet nākamajās sešās izspēlēs pārākas bija pretinieces. Pēc 5:9 Latvijas/Rumānijas duets atspēlēja trīs mačbumbas, taču ar ceturto par turnīra uzvarētājām kļuva Meličera un Shūrsa.

Par fināla sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 305 WTA dubultspēļu ranga punktus. 

Pirmajā kārtā Ostapenko un Nikulesku ar 6-4, 6-2 pieveica Japānas pāri Šuko Aojama/Ena Šibahara, kas bija izlikts ar trešo numuru, bet trešdien ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pieveica vācieti Lauru Zīgemundi un krievieti Jeļenu Vesņinu.

Vienspēlēs Ostapenko (WTA 51.) turnīra otrajā mačā ar 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu pret amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 58.).

Ostapenko turnīru noslēdza ar WTA ranga 55 punktiem.

Šī turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunojusi sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Turnīrs Dohā uz cietā seguma noritēs līdz sestdienai.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu