Latvijas biatlonisti Nove Mesto ieņem 21. vietu 4x7,5 kilometru stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Patrijuks
Aleksandrs Patrijuks Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu biatlona komanda piektdien Pasaules kausa posmā Čehijā ierindojās 21.vietā 4x7,5 kilometru stafetē.

Uzvarēja Vācija, apsteidzot Krievijas Biatlonistu savienības (SBR) komandu un Norvēģiju.

Pirmajā posmā Aleksandram Patrijukam izdevās trāpīt visos piecos mērķos guļus šaušanā, šautuvi pametot augstajā astotajā vietā, bet stāvus nācās izlietot visas trīs rezerves patronas. Stafeti viņš nodeva kā deviņpadsmitais 23 izlašu vidū.

Vadībā pēc pirmā posma bija Vācija, kam sekoja Norvēģija, Čehija, Francija, Slovēnija un ASV.

Otrajā posmā Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs tikai reizi stāvus šaušanā bija spiests izmantot rezerves patronu, Latvijai pakāpjoties uz 12.vietu.

Vadībā joprojām bija Vācija, kas apsteidza Franciju un Ukrainu. Norvēģija pēc Juhannesa Dāles soda apļa pēc stāvus šaušanas ieņēma astoto vietu vairāk nekā minūti aiz līderiem, soda apli nopelnīja arī Čehija, divus - ASV.

Trešais posms bija neveiksmīgs Edgaram Misem. Pēc guļus šaušanas viņš mēroja vienu soda apli, bet pēc šaušanas stāvus - trīs, kas noveda pie apdzīšanas par apli, un Robertam Slotiņam trasē nebija jādodas.

Šaušanā stāvus otro soda apli norvēģiem nopelnīja Tarjejs Bē, posmu beidzot ceturtajā vietā, taču minūti un 52 sekundes aiz līderiem. Norvēģi par vairāk nekā 12 sekundēm atpalika no trešajā vietā esošās Austrijas. Vadībā joprojām bija Vācija un Francija.

Ceturtajā posmā šaušanā guļus Francijas izredzes iznīcināja Emiljēns Žaklēns, kurš septiņreiz netrāpīja mērķī un atstāja četrus nesašautus mērķus.

Uz otro vietu Norvēģiju pacēla Juhanness Tīngnēss Bē, bet uz godalgoto trešo pozīciju pakāpās SBR pārstāvis Eduards Latipovs.

Šaušanā stāvus jau trešo soda apli sacensībās bija spiesta mērot Norvēģija, taču trešo vietu aiz Vācijas un SBR izdevās saglabāt arī finišā.

Uzvarēja Vācija, kas ar pieciem "pūdeļiem" distanci beidza stundā 12 minūtēs un 28,1 sekundē.

Vācieši par minūti un 21,7 sekundēm apsteidza SBR komandu, kas šautuvē izmantoja astoņas rezerves patronas. Trešā finišēja Norvēģija, kas ar trim soda apļiem un deviņiem "pūdeļiem" no uzvarētājiem atpalika par minūti un 33,2 sekundēm.

Augstāko vietu kopš 2002./2003.gada sezonas Pasaules kausa posmā 4x7,5 kilometru stafetē sasniedza Slovēnija, kas no norvēģiem atpalika par 40 sekundēm. Piektā finišēja Francija, sestā - Austrija. Lietuva ierindojās 15.vietā.

Latvija startēja ar 22.numuru no astotās rindas. Stafetei bija pietiekušies 24 kvarteti, bet Šveice nestartēja. Nepiedalījās arī Igaunija.

Pasaules kausa kopvērtējumā kristāla globusu par uzvaru šajā disciplīnā ar 228 punktiem ieguva Norvēģija, 204 punkti palika Zviedrijai, 203 punkti - Francijai, bet Vācija ar 199 punktiem palika ceturtā. Latvija ar 80 punktiem ieņēma 24.vietu 27 komandu vidū.

Šajā sezonā Latvija bija piedalījusies visās piecās līdzšinējās stafetēs. Pirmajās divās latvieši tika apdzīti par apli, ieņemot 22. un 25.vietu, bet nākamajās divās izdevās sasniegt finišu, kur tika ieņemta 20. un 21.pozīcija. Pasaules čempionātā Slovēnijā Latvija Pokļukas trasē pēc diviem Patrijuka mērotajiem soda apļiem tika apdzīta par apli un ierindojās 22.vietā.

Pēdējo 11 sezonu laikā Latvijas biatlonistu lielākais panākums 4x7,5 kilometru stafetē ir 2017./2018.gada sezonā Hohfilcenē izcīnītā desmitā vieta, toreiz komandā bez Rastorgujeva un Patrijuka startējot izlases tagadējam galvenajam trenerim Ilmāram Bricim un Oskaram Muižniekam.

Sestdien vīriešiem un sievietēm noritēs sprinta sacensības, svētdien - iedzīšana.

Pēc diviem Pasaules kausa posmiem Nove Mesto sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu