Juheugai jau ceturtais zelts pasaules čempionātā distanču slēpošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Terēza Juheuga
Terēza Juheuga Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpotāja Terēze Juheuga sestdien Vācijā pasaules čempionātā 30 kilometru klasiskā stila slēpojuma disciplīnā izcīnīja uzvaru, kaklā karot jau ceturto zelta godalgu šajās meistarsacīkstēs.

Pārliecinoši ātrākā 30 kilometru distancē bija norvēģiete Juheuga, kurai dienu iepriekš 4x5 kilometru stafetē kopā ar Norvēģijas izlasi izcīnīja uzvaru. Viņa finišu sasniedza pēc vienas stundas 24 minūtēm un 56,3 sekundēm.

Otrās vietas ieguvēja Heidi Venga no Norvēģijas līderei zaudēja divas minūtes un 34,2 sekundes, kamēr bronzas medaļniece Frīda Kārlsone no Zviedrijas atpalika divas minūtes 34,8 sekundes.

Aiz goda pjedestāla ierindojās zviedriete Eba Andešsone, viņai sekoja Terēze Štadlobere no Austrijas, bet sestajā pozīcijā ierindojās Anne Kjersti Kalvā no Norvēģijas.

Juheuga iepriekš karjerā vienā pasaules čempionātā vēl ne reizi nebija izcīnījusi četras zelta medaļas. Viņa pasaules čempionātā ar 14 zelta medaļām ir otra visu laiku titulētākā sportiste. Tikpat uzvaras izcīnījusi arī bijusī Krievijas biatloniste Jeļena Vjalbe. Par četrām vairāk ir Juheugas tautietei Māritai Bjergenai.

Sacensībās, kurās Latvija nebija pārstāvēta, sestdien piedalījās 50 distanču slēpotājas.

Svētdien 50 kilometrus ar kopējo startu mēros vīrieši.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu