Video ⟩ Bikši 50 kilometru distancē apdzen par apli, Boļšunovs atkal iesaistās asumos finišā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandra Boļšunova (vidū) nūja finišā tika salauzta.
Aleksandra Boļšunova (vidū) nūja finišā tika salauzta. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien pasaules čempionātā slēpošanā Oberstdorfā 50 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu tika apdzīts par apli un ierindojās 49.vietā.

Čempionāta pēdējā disciplīnā distanču slēpošanā divas pirmās vietas ieņēma norvēģi. Uzvarēja Juhanness Klēbo, kurš distanci veica divās stundās desmit minūtēs un 52,2 sekundēs, par 0,7 sekundēm apsteidzot Emīlu Iversenu.

Trešais finišēja Krievijas Slēpošanas federācijas (FLGR) komandas pārstāvis Aleksandrs Boļšunovs, kurš uzvarētājam zaudēja 1,4 sekundes.

Klēbo un Boļšunovs finiša taisnē ieslēpoja plecu pie pleca, un pēc saskares salūza Boļšunova slēpju nūja, izbeidzot viņa cerības. Atgadījumu pēc finiša izskatīja žūrija, kura lēma, vai Klēbo izcīnīs ceturto zeltu šajā čempionātā.

Žūrija, izskatot protestu, apmierināja Boļšunova prasību un atzina Klēbo darbības finiša zonā par nepieņemamām, tādējādi liedzot norvēģim ceturto zelta medaļu un diskvalificējot viņu.

Par uzvarētāju kļuva Iversens, otro vietu ieņēma Boļšunovs, bet uz trešo vietu pakāpās vēl viens norvēģis Sīmens Hegstads Krīgers, kuram tā bija trešā medaļa Oberstdorfā.

Līdz ar to Bikše, kurš pirms tam ieņēma 50.vietu, pacēlās uz 49.vietu sacensību noslēgumā.

Startēja 57 sportisti.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu