NBA norietējusī zvaigzne Grifins pievienojas "Nets" komandai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bleiks Grifins un Rodions Kurucs
Bleiks Grifins un Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Seškārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles dalībnieks Bleiks Grifins pievienojies Bruklinas "Nets" komandai, vēsta ESPN.

31 gadu vecais Grifins ar "Nets" kluba vadību vienojies par veterāna minimuma līgumu līdz sezonas beigām.

Grifinam bija spēkā kontrakts par 56,5 miljoniem ASV dolāru lielu algu ar Detroitas "Pistons", taču klubs līgumu izpirka.

Viņš kļuva par brīvo aģentu un pievienojās savam bijušajam komandas biedram Deandrē Džordanam, lai "Nets" sastāvā cīnītos par NBA čempionu titulu.

Grifins kopā ar Džordanu savulaik vairākas sezonas kopā spēlēja Losandželosas "Clippers" komandā. Nu viņi apvienojuši spēkus ar NBA zvaigznēm Džeimsu Hārdenu, Kairiju Ērvingu un Kevinu Durentu.

Šosezon "Pistons" sastāvā Grifins aizvadīja 20 spēles un vidēji guva 12,3 punktus, kā arī izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un veica 3,9 rezultatīvas piespēles.

2009. gada NBA jauno spēlētāju draftā "Clippers" izvēlējās Grifinu ar pirmo numuru. Karjeras pirmo sezonu viņš ceļgala traumas dēļ izlaida.

2011. gadā 2,06 metrus garais uzbrucējs tika atzīts par NBA sezonas labāko debitantu.

Grifins sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē - piecas sezonas pēc kārtas no 2011. līdz 2015. gadam, kā arī 2019. gadā.

NBA regulārajā čempionātā Grifins piedalījies 642 spēlēs, guvis 21,4 punktus, izcīnījis 8,7 atlēkušās bumbas un atdevis 4,4 rezultatīvas piespēles.

Grifins par zvaigzni kļuva, pateicoties atlētiskajām dotībām, izceļoties ar iespaidīgiem "slam dunk". Nu tas palicis pagātnē, basketbolistam vairāk izpildot metienus no distances.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu