Divi Latvijas pludmales volejbola dueti startēs turnīrā Dohā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs
Aleksandrs Samoilovs Foto: Vadims Morozovs

Četru zvaigžņu Pasaules tūres posmā Kataras galvaspilsētā Dohā piedalīsies divi Latvijas pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pirmdien, 8. martā, Dohā notika kvalifikācijas turnīra spēles, bet Latvijas dueti Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs nodrošinājuši vietu pamatturnīrā. Tas abiem duetiem būs pirmais turnīrs šogad.

Abi pāri gatavošanās Dohas turnīram sāka jau gada sakumā, liekot labu bāzi gaidāmajai sezonai. Samailovs/Šmēdiņš janvārī kopā ar treneri Marko Solustri devās uz Tenerifi, Spānijā, bet otro nometni aizvadīja Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), no kurienes viņi arī devās uz Dohu.

Savukārt komanda Pļaviņš/Točs ar treneri Genādiju Samoilovu nemainīgi gadu sāka ar gatavošanos Hurgadā, Ēģiptē, bet februārī, tieši tāpat kā otra komanda par savu treniņu vietu bija izvelējušies Dubaiju, AAE.

Samoilovs/Šmēdiņš ir izlozēti B grupā ar nīrderlandiešiem Varenhorstu/Van de Veldi, vāciešiem Tholi/Wikleru un katariešiem Elmajidu/Ziadu.

Savukārt Plaviņš/Točs ir izlozēti E grupā ar spāņiem Ereru/Gaviru, austriešiem Ermakoru/Pristauzu un nīderlandiešiem Bouteru/Peningu.

"Sajūtas ir labas, beidzot notiek kāds turnīr. Aizvadot treniņnometni Dubaijā, fiziskā forma bija laba, tāpēc redzēsim, cik veiksmīgi izdosies aizvadīt šo pirmo turnīru. Smiltis ir nedaudz savādākas nekā ierasts, bet apstākļi visiem ir vienādi. Gatavojamies arī morāli, šobrīd tas ir ļoti svarīgi - noskaņoties turnīram. Esam apņēmības pilni sākt turnīru un iet uz "pilnu banku"," bilst pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

"Esam gatavi spēlēt pirmajā turnīrā pēc ilgiem laikiem. Priecājamies, ka turnīrs notiek. Jūtamies formā, par to - cik labā - varēsim spriest pēc pirmās spēles, bet noteikti esam gatavi iet laukumā un cīnīties," noskaņojumu pirms turnīra iezīmē Edgars Točs.

Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā pirmās vietas laureāti iegūs 20 000 ASV dolāru naudas balvu un 800 reitinga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu