Dairis Bertāns: Bija sajūta, ka mani neciena

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: bckhimki.com

Pēc galvenā trenera nomaiņas ULEB Eirolīgas klubā Maskavas apgabala "Himki" latvietim Dairim Bertānam atsevišķos brīžos sācis šķist, ka jaunais komandas stūrmanis viņu neciena, spēlētājs atklāja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".

Bertāns marta otrajā dienā oficiāli pārtrauca līgumu ar "Himki" komandu, jo klubs viņam vairākus mēnešus nespēja izmaksāt līgto algu.

Aizsargs šobrīd atrodas Latvijā un gaida kādu atbilstošu darba piedāvājumu, kam piekrist sezonas izskaņā, bet tas neesot pašmērķis. Bertāns esot gatavs arī likt punktu šai sezonai un jau tagad sākt gatavoties nākamajai.

"[Spēlētāju tirgus Eiropā] nav baigi aktīvais, jo ir jau sezonas otrā puse, beigu daļa, kad komandas mēģina vairs neko nemainīt. Tagad aizbraukt kaut kur tikai spēlēšanas pēc ilgtermiņā var atspēlēties negatīvi. Ja arī nekas nebūs līdz sezonas beigām, tad tam pilnībā esmu gatavs," sacīja Latvijas izlases basketbolists.

Bertāns pauda, ka labprāt sezonas beigas aizvadītu savulaik jau pārstāvētajā "VEF Rīga" komandā, bet vienība FIBA Čempionu līgā spēlē tik labi, ka viņam negribētos izjaukt uzņemto ritmu.

"Viņiem ir ļoti laba sezona, komanda ļoti labi spēlē. Nedomāju, ka viņiem kaut ko šobrīd vajadzētu mainīt. [..] Domāju, ka viņi mani tagad varētu atļauties. Es saprotu situāciju. Viņiem noteikti nebūtu jāsacenšas ar "Himki" līgumu, nekādā gadījumā."

Teorētiski Bertāns jau daudz agrāk esot varējis lauzt līgumu ar "Himki" klubu, bet viņš palika komandā, ticot vienības vadības solījumiem, ka parādi pavisam drīz tiks dzēsti.

"Gājām pretī, devām laiku. Beigās viņi prasīja vēl laiku. Man pašam visnepatīkamākais moments bija pāris spēles pēc [galvenā] trenera nomaiņas. Pāris mačos biju spēlējis daudz un labi.

Komandas līderis [Aleksejs Šveds] tieši tajās spēlēs nepiedalījās. Nākamajā spēlē atkal sāku pamatā, nospēlēju trīs minūtes, bet visu atlikušo laiku nespēlēju. Pirmkārt, pats biju šokā nedaudz. Bija iekšēji tāda sajūta, ka kaut kādā veidā neciena mani. Tas man bija diezgan grūti pieņemams."

Vecākais no brāļiem Bertāniem pauda, ka "Himki" komandas ārkārtīgi neveiksmīgās sezonas pamatā ir nepareiza spēlētāju selekcija. Švedam apkārt esot bijuši vēl vairāki basketbolisti ar tikpat lielu ego, tāpēc komandas spēle laukumā neveidojās. 

Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka "Himki" komanda basketbolistiem algu nav maksājusi trīs mēnešus. Parāda kopējais apmērs esot 250 miljoni rubļu (vairāk nekā 3,3 miljoni eiro).

"Himki" komandas rīcībā joprojām atrodas arī Jānis Timma, bet viņš jau vairākus mačus pēc kārtas nav ticis iekļauts vienības pieteikumā. Timmam esot konflikts ar Maskavas apgabala kluba jauno treneru korpusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu