Latvijas futbola izlases aizsargs Gabovs noslēdzis karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gabovs
Vladislavs Gabovs Foto: Viktors Devjatovs/TVNET

Bijušais Latvijas futbola izlases aizsargs Vladislavs Gabovs noslēdzis profesionāļa gaitas, otrdien sarunā ar aģentūru LETA atklāja futbolists.

Otrdienas pēcpusdienā sociālajā vietnē "Instagram" pieredzējušais aizsargs Gabovs publicēja foto ar futbola apaviem, kas pakārti uz sienas pielīmētā banānā.

Nereti futbolisti šādus attēlus publicē gadījumos, kad beidz profesionāļa gaitas, ko aģentūrai LETA otrdien apstiprināja arī pats Gabovs.

"Prieka pēc vēl kaut kur uzspēlēšu, bet profesionāli vairs ne," telefonsarunā bildes kontekstu atklāja Gabovs. "Pavisam no futbola neatvados, bet no profesionālās karjeras gan."

Aizsargs, kurš Latvijas izlases rindās aizvadīja 41 spēli, punktu karjerai nolēma likt vairāku iemeslu dēļ. Tostarp bijušas traumas, kā arī ne pārlieku interesanti piedāvājumi no klubiem pirms jaunās sezonas.

"Esmu sasniedzis zināmu vecumu un pēdējo gadu laikā arī pārdzīvojis vairākas traumas. Paliek arvien grūtāk no tām atkopties. Tāpat pirms sezonas nebija sakarīgu piedāvājumu," izvēli skaidroja Gabovs. "Dažas vietējās komandas izteica piedāvājumus, bet tur nebija nekā tāda, ko būtu vērts apsvērt."

Gabovs ir Latvijas Futbola arodbiedrības valdes loceklis un atklāja, ka turpmāk aktīvāk pievērsīsies darbiem šajā amatā. Par trenera karjeru Gabovs vēl nav domājis.

Pagājušā gada augustā Gabovs noslēdza līgumu ar "Jelgava" komandu, kuras rindās aizvadītajā sezonā piedalījās vien četrās spēlēs. Virslīgas čempionātā viņš spēlējis arī "Skonto", "Liepājas", Daugavpils "Daugava", "Metta", "Ventspils" un "Rīga" rindās, ar kuru divreiz tika kronēts par valsts čempionu. 

Virslīgā Gabovs kopumā aizvadījis 177 spēles, tajās izceļoties ar sešiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm. Karjeras laikā viņš arī pārstāvējis Kipras, Igaunijas, Krievijas un Polijas vienības.

Gabovs vairākkārt izcīnījis virslīgas čempionāta medaļas un trīs reizes triumfējis Latvijas kausa izcīņā.

Latvijas izlasē viņš piedalījies 41 spēlē, bet iepriekš karjerā pārstāvējis arī Latvijas U-21 un U-19 valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu