Porsche varētu atgriezties F-1, ja būs sintētiskās degvielas

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIA

Porsche ar spīdošiem panākumiem var lepoties dažādās autosporta disciplīnās, jo īpaši izturības sacensībās, tai skaitā Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Turpretī Formula 1, lai arī Porsche pagājušajā gadsimtā bija sava rūpnīcas komanda, zīmolam lielus panākumus nenesa. 

Līdz šim vienīgo uzvaru Formula 1 čempionātā Porsche rūpnīcas komandai sagādāja amerikāņu sacīkšu braucējs Daniels Sekstons Gērnijs, kad palika nepārspēts 1962.gada Francijas Lielās balvas izcīņā Normandijas galvaspilsētā Ruānā. Viņš toreiz brauca ar astoņcilindru gaisa dzeses Porsche 804.

Pie astoņu cilindru motoriem neviens atgriezties neplāno, taču Porsche iesaistīšanās F-1 tāpat ir iespējama. Tiek ziņots, ka štutgartiešiem ir bijušas sarunas ar čempionāta pārstāvjiem un tie apsprieduši iespēju pievienoties, ja karaliskā sacīkšu sērija kļūtu zaļāka, piemēram, sākot izmantot sintētiskās degvielas.

Porsche 804
Porsche 804 Foto: Porsche

Porsche pēdējā laikā diezgan aktīvi runā par sintētiskajām degvielām, jo uzskata, ka tās var izmantot iekšdedzes dzinēju darbināšanai, vienlaikus samazinot kaitīgo izmešu daudzumu par līdz pat 85%. Porsche ieskatā ar sintētisko degvielu darbināmie auto var būt tikpat zaļi kā elektromobiļi, ja tieši salīdzina izmešus, kas tiek radīti visā mašīnas dzīves ciklā, ieskaitot ražošanu.

Kā vēsta BBC, Porsche tagad cenšas pārliecināt Formula 1 čempionātu ātrāk pāriet uz sintētisko degvielu, sakot, ka tad būtu ieinteresēti iesaistīties sacīkšu seriālā. "Būtu ļoti interesanti, ja ilgtspējas aspekti - piemēram, e-degvielu izmantošana - spēlētu lomu šajā," sacījis Porsche Motorsports viceprezidents Frics Encingers.

Jāteic, ka Formula 1 ir apņēmusies īstenot virkni pasākumu, lai sacīkšu seriāls līdz 2030.gadam kļūtu oglekļa neitrāls. Starptautiskā automobiļu federācija 2020.gada decembrī dzinēju izstrādātājiem jau piegādāja pirmās jauna tipa degvielu mucas, tiesa gan, šie paraugi atšķiras no tiem, ko izstrādā un arī savos auto gatavojas izmantot Porsche.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu