Biatlona pasauli šogad satricināja skandāls visaugstākajā līmenī. Ilggadējais bijušais Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidents Anderss Besebergs tiek apsūdzēts par Krievijas biatlonistu piesegšanu dopinga pārkāpumos, aktīvu darbošanos Krievijas interesēs, saņēmis kukuļus skaidrā naudā, baudījis krievu prostitūtu pakalpojumus utt. Viņš ir korumpēts blēdis vai politisko spēlīšu upuris?

 

Janvāra izskaņā IBU komisijas vadītājs Džonatans Teilors ziņoja par sistemātiskiem Krievijas biatlonistu antidopinga noteikumu pārkāpumiem laika posmā no 2008. līdz 2015. gadam, kas sakrīt ar Beseberga valdīšanas laiku. 

Teilors paziņoja, ka ir vairāk nekā pietiekami pierādījumu, lai to secinātu. Krievijas biatlonisti lietojuši rekombinanto eritropoetīnu un steroīdus. Beseberga laikā Krievijas labākie sportisti tiešām bija starp vadošajiem biatlonistiem pasaulē, teju ikvienās sacensībās starp favorītiem. Īpaši jau Antons Šipuļins, kurš 31 gada vecumā paziņoja par karjeras beigšanu. Viņa vārds figurēja vairākos dopinga skandālos, un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) lēm a viņu nepielaist Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp