Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vīriešu basketbola čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrs, kas tiek dēvēts par "March Madness" jeb "marta trakumu", ir viens gada no skatītākajiem sporta pasākumiem ASV, pulcējot miljoniem lielu auditoriju televīzijā. Šogad šajā turnīrā piedalīsies arī Latvijas basketbolists Francis Gustavs Lācis, kurš nesen palīdzēja "Oral Roberts" universitātes komandai "Golden Eagles" triumfēt "Summit League" konferencē. Latvieša pārstāvētajai komandai tas izdevies pēc 13 gadu pārtraukuma, turklāt Lācis spēlēja svarīgu lomu konferences pusfināla un fināla mačos.

Aptuveni divus metrus garais Lācis ir trešā gada students. 22 gadus vecā basketbolista pārstāvētā "Oral Roberts" komanda regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu.

"Šogad visas pirmās četras komandas varēja uzvarēt. Konkurence bija ļoti sīva, bet mēs zinājām, ka esam labākie. Pirms sezonas mums prognozēja otro vietu, un tas deva motivāciju. Visu sezonu ļoti daudz kļūdījāmies aizsardzībā. Panākumu atslēga droši vien bija tās sakārtošana pareizajā brīdī," portālam TVNET pastāstīja Lācis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp