Vahs: Nav tā, ka nepārtraukti skatos Brieža cīņas

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās)
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu varētu aizvadīt 29. maijā Rīgā, stājoties pretī poļu milzim Mariušam Vaham, vēsta Polijas portāls "ringpolska.pl".

Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam notiks pasaules čempionāts hokejā, spēlēm risinoties "Arēnā Rīga" un olimpiskajā sporta centrā. Līdz ar to Brieža cīņai, ja tā notiks šajā laika posmā Rīgā, būs jāmeklē cita norises vieta. 

Portālā "ringpolska.pl" publicēta intervija ar Vahu, kurš izvairījās apstiprināt, ka cīņa pret Briedi varētu notikt maija beigās Rīgā. Viņš aicināja sagaidīt oficiālas ziņas. Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps portālam TVNET apstiprinājumu par šādu informāciju pagaidām nav sniedzis.

"Par to runā jau sen. Pats šīs runas esmu dzirdējis, bet es kā bokseris nedrīkstu par to runāt, kamēr nav oficiālas informācijas. Esmu skatījies Brieža cīņas, bet nav tā, ka tas ir vienīgais, ko daru. Kad būs oficiālas ziņas, tad sākšu skrupulozāk analizēt, runāt ar treneriem un saviem padomniekiem," pastāstīja Vahs.

Mariušs Vahs
Mariušs Vahs Foto: AFP/SCANPIX

41 gadu vecais polis boksa aprindās pazīstams ar iesauku Vikings. Viņš ir aptuveni 2,02 metrus garš (Briedim augums ir aptuveni 1,86 metri). Polijas boksera kontā ir 36 uzvaras (19 nokauti) un septiņi zaudējumi.

Vahs savas karjeras laikā ticies ar tādiem pazīstamiem bokseriem kā Dilianu Vaitu (Lielbritānija), Aleksandru Povetkinu (Krievija), Vladimiru Kļičko (Ukraina). Pret visiem trim viņš piedzīvojis zaudējumu.

Intervijā "ringpolska.pl" Vahs pieļāva, ka Brieža svars pirms cīņas nebūs lielāks par 95 kilogramiem. Žurnālists, kurš intervēja Polijas bokseri, spriežot pēc redzētā "Instagram" vietnē, izteica apgalvojumu, ka Briedis izskatās smagāks.

Vahs par to bija pārsteigts, jo viņš uzskata, ka Brieža priekšrocība ir ātrums.

"Nopietni? Nu tad vēl jo labāk. Atceraties, kā bija pret Glovacki? Viņš ir kustīgs, bet stāv uz vietas, kad saņem sitienus. Svarīgākais, lai es būtu vesels un pirms cīņas man nebūtu traumu. Ja bušu vesels, tad šajā cīņā mani nekas nebaidīs."

Briedis pirms divām nedēļām sarunā ar TVNET pauda, ka Vahs viņa skatījumā ir nopietns pretinieks, kas Latvijas bokserim būtu labs pārbaudījums, cīnoties supersmagsvaros pēc ilga pārtraukuma.

"Protams, Vahs būtu labs pārbaudījums. Viņš ir spēcīgs milzis," uzskata Briedis.

"Ja es būtu no Polijas puses, man nepatiktu, ka mūsu sportistu medijos nodēvē par veterānu. Ir liela starpība, kā žurnālists pasniedz informāciju - viņš ir losis (zaudētājs), nu jau veterāns, vai arī poļu milzis supersmagsvaros, kurš ir liels un pieredzējis, ir boksējies ar daudziem spēcīgiem bokseriem," teica Briedis.

"Biju klātienē un redzēju cīņu pret Kļičko, kurš piektajā raundā bija gandrīz gar zemi, taču noturējās. Vahs ir augsta līmeņa sportists. 41 gads, it sevišķi supersmagsvaros, tas ir labs vecums," piebilda Latvijas bokseris.

Pērn septembrī Briedis kļuva par Pasaules boksa supersērijas uzvarētāju, savā īpašumā iegūstot Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu un žurnāla "The Ring" čempiona jostu.

Briedis pēc triumfa supersērijā smagajā svarā (līdz 90,7 kg) pauda apņēmību pāriet uz supersmagsvaru divīziju, kurā viņš pāris cīņas savā karjerā ir aizvadījis.

"Kad pārej uz lielāku svara kategoriju, tad ir jāpierod pie muskuļu masas un papildu kilogramiem. Ir interesanti, ir jauni izaicinājumi," sarunā ar TVNET teica Briedis.

36 gadus vecais Briedis karjerā aizvadījis 28 cīņas, gūstot 27 uzvaras (19 nokauti). Vienīgais zaudējums piedzīvots pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš pārgājis uz supersmagsvariem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu