Fogelim nebūs konkurences uz pārvēlēšanu LSFP prezidenta amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Einars Fogelis
Einars Fogelis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) pašreizējais prezidents Einars Fogelis ir vienīgais kandidāts piektdien gaidāmajās organizācijas prezidenta vēlēšanās, informē LSFP.

Ikgadējā LSFP kopsapulcē valdes vēlēšanām sporta federācijas izvirzījušas 13 valdes locekļu kandidātus, sešus revīzijas komisijas locekļu pretendentus un vienu prezidenta amatu kandidātu - pašreizējo LSFP prezidentu Fogeli.

Saskaņā ar statūtiem un vēlēšanu nolikumu, jaunievēlētais prezidents (ievēlēšanas gadījumā), pamatojoties uz saņemtajiem ieteikumiem izvirza desmit kandidātus ievēlēšanai valdē. Balsošana notiek par sarakstu kopumā, ja kopsapulce nenolemj citādi.

LSFP valdes locekļu kandidāti ir Agita Ābele, Dagnis Dubrovskis, Raimonds Emuliņš, Kaspars Gorkšs, Mārtiņš Lazdovskis, Māris Liepiņš, Toms Markss, Aivars Platonovs, Olafs Pulks, Andris Smočs, Vladimirs Šteinbergs, Raimonds Vējonis un Dina Vīksna.

Savukārt LSFP revīzijas komisijas kandidāti ir Jānis Geduševs, Māris Liepiņš, Jānis Naglis, Raimonds Rublovskis, Aigars Svars un Arvīds Zariņš.

Ievērojot Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 37.pantu, kopsapulce norisināsies attālināti.

Fogeli kā LSFP prezidenta amata kandidātu izvirzījušas 25 federācijas. Par LSFP prezidentu viņš strādā kopš 2013.gada.

Pērn viņš tika ievēlēts par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidentu un kļuva par pirmo latvieti, kas vadīs kāda olimpiskā sporta veida federāciju.

Kopš 2018.gada vasaras Fogelis strādāja par FIL ģenerālsekretāru, bet pirms tam kopš 1994.gada viņš bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos. Viņš ir arī Starptautiskās Olimpisko ziemas sporta veidu federāciju asociācijas (AIOWF) revidents.

Tāpat Fogelis ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu