Video ⟩ Freimanis un Bērziņš kaldina "Enea Zastal" komandas lielāko uzvaru Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Tomasz Browarczyk

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis ceturtdien guva 25 punktus un Jānis Bērziņš pievienoja 17 punktus un "double-double", viņu pārstāvētajai Zelonas Guras "Enea Zastal" komandai svinot uzvaru Vienotās līgas spēlē.

Polijas klubs savā laukumā ar rezultātu 117:79 (32:17, 28:19, 27:28, 30:15) guva virsroku pār Krasnojarskas "Jeņisej", izcīnot savu pārliecinošāko uzvaru Vienotajā līgā.

Freimanis šajā spēlē laukumā pavadīja 30 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem "trejačiem" un abus divus soda metienus. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni, divas piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 35 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija mača labākais rādītājs.

Tikmēr Bērziņš 26 minūtēs un 55 sekundēs realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un četrus no sešiem "sodiņiem". Tāpat latvietis izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvu piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 23 efektivitātes koeficienta punktus, šajā rādītājā piekāpjoties tikai Freimanim.

Freimanis bija mača rezultatīvākais un produktīvākais spēlētājs, bet pretiniekiem 24 punktus guva Mihails Kulagins.

Zelona Guras komanda ar 13 uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ieņem stabilu piekto vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu