Video ⟩ Bļugeram rezultatīva piespēle; Merzļikinam neveiksmīga atgriešanās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (no labās)
Teodors Bļugers (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Ar rezultatīvu piespēli pagājušajā naktī (pēc Latvijas laika) Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā atzīmējās Teodors Bļugers, bet neveiksmīga atgriešanās vārtos pēc savainojuma sadziedēšanas izvērsās Elvim Merzļikinam.  

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda ar 5:2 izbraukumā apspēlēja Bufalo "Sabres", kas šosezon spēlē bez traumētā Zemgus Girgensona. 

Latvijas uzbrucējs otrās trešdaļas ceturtajā minūtē piespēlēja Brendonam Tanevam, kurš tobrīd izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1. 

Bļugers uz ledus pavadīja 15:56 minūtes, no kurām 2:22 spēlēja mazākumā. Viņš izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieka mesto ripu, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Bļugers ar rezultativitāti izcēlies trīs mačos pēc kārtas. 26 mačos šosezon viņš guvis četrus vārtus un desmitreiz rezultatīvi piespēlējis.

Pitsburgas vienībai šobrīd ir četru spēļu uzvaru sērija. 

"Penguins" ar 33 punktiem 26 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu.

Tikmēr citā spēlē Merzļikins atgriezās Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos pēc savainojuma sadziedēšanas. Tiesa, viņš neglāba komandu no zaudējuma. 

"Blue Jackets" ar 4:5 savā laukumā papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers", kurai zaudēja arī divas dienas iepriekš. 

Merzļikins pleca traumas dēļ nebija spēlējis kopš 20. februāra.

Šajā mačā viņš atvairīja 27 no 32 pretinieku metieniem jeb 84,4%. 

Papildlaika trešajā minūtē Floridas vienībai uzvaru atnesa amerikāņu centra uzbrucējs Frenks Vatrano, kurš Latvijas vārtsargu pārspēja pretuzbrukumā pēc atkārtota metiena. 

"Blue Jackets" komanda pēdējā laikā spēlē nesekmīgi. Desmit maču nogrieznī piedzīvoti astoņi zaudējumi. 

26 gadus vecais Merzļikins savā NHL otrajā sezonā piedalījies desmit mačos, astoņos no tiem laukumā devies sākumsastāvā un kopumā palīdzējis komandai izcīnīt trīs uzvaras.

"Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu. Divīzijas četras labākās komandas iekļūs Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu