Dalasas "Mavericks" rokasgrāmata sezonas otrai pusei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līdzjutēji cer no komandas sezonas otrajā pusē sagaidīt labāku sniegumu. Kas ir tie spēles elementi, ko komandai vajadzētu uzlabot? Prestižais sporta medijs "The Athletics" nācis klajā ar savu redzējumu par Kristapa Porziņģa pārstāvētās vienības iespējamajām panākumu atslēgām.

Vai Dalasa būs precīzāka trīs punktu metienos?

Dalasa šosezon tālmetienus izpildījusi ar 35,0% precizitāti, kas līgā dod vien 25. vietu. Šim elementam tiešām vajadzētu uzlaboties. Piemēram, brīvajos tālmetienos, kas tiek aprēķināti, kad sedzējs nav trīs pēdu tuvumā metiena izpildītājam, "Mavericks" ierindojas pēdējā vietā visā līgā.

 

Sezonas turpinājumā daudzi apskatnieki uzsver, ka Kristapa Porziņģa un Džoša Ričardsona precizitātei no tālienes jāuzlabojas. Tas ļautu Teksasas klubam pakāpties precizitātes rādītājos.

Vai līderis Luka Dončičs var kļūt vēl labāks?

Dončičam sezonas turpinājumā vairāk jāuzbrūk grozam no dažādām pozīcijām, nevis tikai jāsamierinās ar trīspunktu metienu izpildīšanu. Ideālā pasaulē - viņš spēles laikā spēj gūt punktus no tālās distances, pustālās un groza apakšas. Iespējams, sliktās sportiskās formas dēļ slovēnis nespēj atgūt pagājušās sezonas ritmu. Pēdējo nedēļu laikā redzētas uzmundrinošas pazīmes no Dalasas komandas spožākās zvaigznes. Var jau būt, ka nav taisnīgi no spēlētāja prasīt MVP [līgas vērtīgākais spēlētājs] sniegumu viņa trešajā sezonā, bet, ja Luka spēs to parādīt, tad šī komanda izslēgšanas spēlēs var kļūt ļoti bīstama. Tiesa, līdz tam vēl jānokļūst...

"Mavericks" jāizvairās no "Play-in" turnīra

Nevienai komandai nevajadzētu aizvadīt papildu mačus pirms izslēgšanas spēlēm. Lai no tā izvairītos, Dalasai jānostiprinās vismaz sestajā vietā Rietumu konferencē, kas reāli izdarāms.

Porziņģa pārstāvētā komanda pašlaik rietumos atrodas astotajā vietā. Paraugoties uz atlikušajām spēlēm, var secināt, ka "Mavericks" komandai uz daudzu citu klubu fona, grafiks ir vienkāršāks. Piemēram, Portlendas "Trail Blazers" un Sanantonio "Spurs" kalendārs ir daudz sarežģītāks. Jāsliecas domāt, ka "Mavericks", visticamāk, no "play-in" turnīra izvairīsies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu