Bijušo Lielbritānijas riteņbraukšanas komandas ārstu atzīst par vainīgu dopinga iegādē

CopyDraugiem X Whatsapp
"Sky" komandas inventārs.
"Sky" komandas inventārs. Foto: AFP / Scanpix

Ārstniecības personu tribunāla dienests piektdien atzinis bijušo Lielbritānijas riteņbraukšanas komandas ārstu Ričardu Frīmenu par vainīgu neatļauto vielu iegādē.

Bijušais Lielbritānijas riteņbraukšanas izlases ārsts Ričards Frīmens plāno atzīties medicīnas tribunālam, ka viņš savulaik melojis par neatļautās vielas testosterona pasūtīšanu.

Frīmens savulaik arī strādāja "Sky" riteņbraukšanas komandā.

Bijušais ārsts testosterona pasūtīšanā tika pieķerts 2011.gadā, tomēr līdz šim tā arī nav noskaidrojies, kuram sportistam bija paredzēts nogādāt neatļautās vielas.

Piektdien Frīmens piekrita 18 no 22 apsūdzībām par testosterona pasūtīšanu, tomēr noliedza, ka to būtu darījis ar mērķi uzlabot sportistu sniegumu.

Ārsts savā nodarījumā neatzinās, jo atklāja, ka testosterons paredzēts Lielbritānijas un "Team Sky" komandas trenerim Šeinam Satonam, kuram tas nepieciešams veselības problēmu dēļ, tomēr pats speciālists vēlāk šos apgalvojumus noraidīja.

Paredzams, ka Frīmenam piešķirtais sods metīs šaubu ēnu uz visu Lielbritānijas riteņbraukšanas komandu, kas olimpiskajās spēlēs vienmēr tiek uzskatīta par vienu no favorītēm.

Frīmens par "Sky" komandas ārstu strādāja laika posmā no 2009. līdz 2015.gadam, bet no Lielbritānijas izlases slimības dēļ aizgāja 2017.gadā. Līdz tam viņš jau bija pametis "Sky" vienību.

Zināms, ka nākamnedēļ tribunāls aizvadīs vēl vienu sanāksmi, kurā lems par Frīmenam piešķiramajām sankcijām. Pastāv iespēja, ka Frīmens zaudēs iespējas praktizēt medicīnu.

Pagājušajā mēnesī Lielbritānijas Antidopinga aģentūra norādīja, ka arī no šīs organizācijas Frīmenam draud sankcijas, jo viņš tiek uzskatīts par vainīgu divās epizodēs, kas saistītas ar testosterona iegādi.

Testosterona lietošana atlētiem ir aizliegta, ko paredz Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu