Video ⟩ Merzļikins izcīna uzvaru mača papildlaikā; Bļugers veic rezultatīvu piespēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, tikmēr citā mačā uzbrucējs Teodors Bļugers izpildīja rezultatīvu piespēli.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Dalasas "Stars", kas pērn sasniedz Stenlija kausa izcīņas finālu.

Latvijas hokeja vārtsargs atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem (90,0%), izcīnot šosezon ceturto uzvaru 11 spēlēs, kurās devies laukumā.

Merzļikins otro spēli pēc kārtas devās laukumā sākumsastāvā. Pirms tam viņš traumas dēļ izlaida vairākus mačus.

"Blue Jackets" komanda pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Uzvaras vārtus guva aizsargs amerikānis Zeks Verenskis, kurš izcēlās ar precīzu metienu piecas sekundes pirms papildlaika beigām.

Verenskis šajā mačā atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli. Savukārt par spēles pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju tika atzīts kanādietis Makss Domi, kurš arī izcēlās ar 1+1.

Vēl uzvarētāju labā vārtus guva amerikāņi Kems Atkinsons un Niks Foliņo, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās ASV uzbrucējs Džeks Rosloviks.

"Stars" rindās vārtus guva slovāks Andrejs Sekera, krievs Deniss Gurjanovs un kanādietis Endrū Kogliano.

Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar 28 punktiem 29 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Stars" ar 22 punktiem 23 mačos ierindojas septītajā pozīcijā.

Savukārt citā mačā Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Bufalo "Sabres" komandu, kurai šosezon traumas dēļ nevar palīdzēt latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

"Sabres" piedzīvoja jau 10. zaudējumu pēc kārtas.

Bļugers rezultatīvu piespēli nopelnīja 16 sekundes pirms mača beigām, kad kanādietis Marks Džankovskis ieraidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 16:38 minūtes (2:32 skaitliskajā mazākumā), izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Penguins" labā vārtus guva arī komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs un amerikānis Džeiks Gencels, kurš tika atzīts par pirmo zvaigzni jeb mača labāko spēlētāju.

Bļugers ar rezultativitātes punktu izcēlies ceturto maču pēc kārtas (1+3). Šosezon 27 spēlēs viņa kontā ir 15 punkti (4+11) un lietderības koeficients +8.

"Penguins" vārtsargs amerikānis Keisijs Desmits atvairīja visus 24 pretinieku metienus (100%) un tika nosaukts par spēles otro zvaigzni.

"Sabres" sastāvā kanādietis Kārters Hatons tika galā ar 31 no 32 metieniem (96,9%). Viņu atzina par spēles trešo zvaigzni.

Austrumu divīzijā "Penguins" ar 35 punktiem 27 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Sabres" ar 16 punktiem 26 mačos ir astotajā jeb pēdējā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu