Ostapenko turnīru Sanktpēterburgā sāks ar maču pret spānieti Badosu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra pirmajā kārtā tiksies ar spānieti Paulu Badosu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 51.vietu un šajā turnīrā izlikta ar sesto numuru, bet Badosa reitingā atrodama 69.pozīcijā.

Abas tenisistes rudenī tikās "French Open" trešajā kārtā, kurā divos setos pārāka bija Spānijas tenisiste.

Ostapenko Sanktpēterburgā ieradusies no Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra, kur šonedēļ cieta zaudējumu otrajā kārtā. Pirms tam viņa apstājās arī Dohas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā. Sezonu viņa sāka Melburnā, kur "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā aizkļuva līdz trešajai kārtai un Austrālijas atklātajā čempionātā apstājās pirmajā kārtā.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Badosa sezonu sāka Abū Dabī, kur gada pirmajā mačā uzvarēja Anastasiju Sevastovu, bet pēc tam apstājās "WTA 500" turnīra trešajā kārtā. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja pirmajā kārtā, bet šī mēneša sākumā notikušajā Lionas "WTA 250" sacensībās sasniedza pusfinālu.

Ostapenko šosezon astoņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, bet Badosai tikpat mačos ir par panākumu vairāk.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr viņas vienaudze Badosa ir savas pirmās trofejas medībās.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar baltkrievieti Veru Lapko (WTA 280.) vai kādu kvalifikāciju pārvarējušo tenisisti/"laimīgo zaudētāju".

Ostapenko turnīrā Sanktpēterburgā spēlēs sesto reizi karjerā. Pērn viņa apstājās pirmajā kārtā, bet labāko rezultātu sasniedza pirms trim gadiem, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Anastasija Sevastova turnīrā Sanktpēterburgā nespēlēs.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu