"Es tevi ļoti apbrīnoju." Pelē apsveic Ronaldu ar jauno pasaules rekordu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pelē un Krištianu Ronaldu
Pelē un Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu svētdien laboja pasaules rekordu gūtajos vārtos oficiālajos mačos, pārspējot leģendāro Pelē no Brazīlijas, vēsta BBC, ESPN un citi ārzemju mediji.

Turīnas "Juventus" svētdien Itālijas A sērijas mačā izbraukumā ar rezultātu 3:1 (3:0) pārspēja "Cagliari" komandu. Uzvarētāju sastāvā Ronaldu guva trīs vārtus spēles pirmajās 32 minūtēs.

35 gadus vecais Ronaldu karjerā oficiālos mačos kopā guvis 770 vārtus. Nu viņš par trim precīziem sitieniem apsteidzis leģendāro Pelē, kurš aizvadīja spilgtu karjeru sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados.

"Dzīve ir solo lidojums. Katrs veido savu ceļojumu, un tik brīnišķīgs ir tavējais. Es ļoti tevi apbrīnoju. Man patīk skatīties tevi spēlējam, un tas nevienam nav noslēpums. Apsveicu ar mana rekorda labošanu oficiālajās spēlēs," Pelē norādījis savā "Instagram" kontā.

Citi statistikas dati liecina, ka Ronaldu pārspēja Pelē jau janvārī, gūstot karjerā 758. vārtus. Portugāles futbolists sagaidījis īsto brīdi, lai veltītu atzinību iepriekšējā rekorda autoram.

"Dažas nedēļas bija piepildītas ar ziņām un statistikas rādītājiem, ka esmu futbola vēsturē labākais vārtu guvējs, pārspējot Pelē rekordu - 757 precīzi sitieni oficiālajos mačos. Esmu pateicīgs par atzinību, bet nu ir pienācis laiks paskaidrot, kāpēc šo rekordu neatzinu līdz šim brīdim," savā "Instagram" kontā norādīja Ronaldu.

"Mans mūžīgais un beznosacījumu apbrīns par Edsonu Arantisu du Nasimentu [Pelē] un cieņa pret 20. gadsimta vidus futbola vēsturi aizveda mani līdz skaitlim 767. Pieņēmu, ka deviņi vārti Sanpaulu vietējā komandā un vieni vārti Brazīlijas militārajā komandā skaitās kā precīzi sitieni oficiālajos mačos," atzina Ronaldu. 

"Pasaule kopš tā laika ir mainījusies, tāpat arī futbols. Tomēr tas nenozīmē, ka varam izdzēst vēsturi, vadoties pēc savām interesēm," uzskata portugālis.

"Šodien sasniedzu 770. vārtu guvumu savā profesionālajā karjerā, tāpēc mani pirmie vārdi tiek veltīti tieši Pelē. Nav neviena spēlētāja pasaulē, kurš nebūtu audzināts, klausoties stāstus par tavām spēlēm, vārtu guvumiem un sasniegumiem. Un es neesmu izņēmums. Esmu piepildīts ar prieku un lepnumu, pārspējot Pelē rekordu. Par ko tādu pat nesapņoju, kad bērnībā augu Madeirā."

Citi statistikas rādītāji, kurus izceļ Čehijas Futbola asociācija, par rekordistu uzskata Josefu Bicanu, kurš esot guvis 821 vārtus. Austrijas un Čehijas pārstāvis futbolista karjeru aizvadīja no 1931. līdz 1955. gadam.

Dati no "Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation" (RSSSF) rāda, ka Bicans guva 805 vārtus, taču 27 no tiem bija Vīnes "Rapid" rezerves un amatieru komandās, kā arī vēl vairāki vārti tika gūti neoficiālās spēlēs. Atskaitot šos vārtu guvumus, Bicana kontā esot 759 precīzi sitieni, kas ir mazāk nekā Pelē un Ronaldu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu