Gulbis ATP rangā saglabā 189.vietu, M.Podžum četru pozīciju kāpums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā saglabājis 189.vietu, kamēr Mārtiņš Podžus pacēlies uz 425.pozīciju.

Pagājušajā nedēļā Gulbis nepārvarēja Marseļas ATP "World Tour 250" kvalifikācijas turnīra otro kārtu, bet vēl iepriekš viņš šādas pašas raudzes turnīrā Singapūrā nepārvarēja pirmo kārtu. Šosezon Gulbis ATP un "Challenger" sērijas turnīros, ieskaitot kvalifikāciju, deviņās cīņās uzvarējis trīsreiz. Lai arī Latvijas pirmās raketes sniegums pēdējā laikā nav bijis stabils, tas rangā nav liedzis saglabāt 189.vietu.

Mārtiņš Podžus pakāpies četras pozīcijas augstāk (425.), Kārlis Ozoliņš noslīdējis vietu zemāk (994.), kamēr četru pozīciju kritumu piedzīvojuši Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns (abi dalītā 1567.), kā arī Jānis Podžus (dalīta 1602.).

Vadošajā desmitniekā notikusi viena rokāde. Līderis aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, bet uz otro pozīciju pakāpies krievs Daniils Medvedevs, kurš tādējādi uz trešo vietu nobīdījis spāni Rafaelu Nadalu. Tālāk seko Dominiks Tīms no Austrijas, grieķis Stefans Cicips, šveicietis Rodžers Federers, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, Andrejs Rubļovs no Krievijas, argentīnietis Djego Švarcmans un itālis Mateo Beretīni.

Pagājušās nedēļas nogalē Francijā, Čīlē un Katarā noslēdzās trīs ATP "World Tour 250" raudzes turnīri. Francijā Medvedevs finālā ar 6-4, 6-7 (4:7), 6-4 uzvarēja mājinieku Pjēru Igo Ebēru, kamēr Čīlē argentīnietis Fakundo Banis finālā ar 4-6, 7-6 (7:3), 7-5 pārspēja mājinieku Kristiānu Garinu. Tikmēr Kataras turnīra finālā Nikoloss Basilašvilli no Gruzijas ar 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja spāni Roverto Bautistu-Agutu. 

Savukārt dubultspēļu rangā M.Podžus pakāpies par 22 vietām un ieņem 468.pozīciju. Gulbis noslīdējis trīs vietas zemāk (530.), bet J.Podžus pakāpies par pozīciju (798.). Artūrs Lazdiņš saglabājis 1107.vietu, Rocēns noslīdējis pozīciju zemāk (dalīta 1724.), Daniels Linkuns-Morozovs - četras (dalīta 1790.), kamēr Artūrs Kuļibaba atkāpies par vietu (dalīta 2264.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu