Pasaules čempionātam hokejā nepieciešamo treniņhalli nepabeigs solītajā laikā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Daugavas stadiona ledus halles būvniecība
Daugavas stadiona ledus halles būvniecība Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pasaules hokeja čempionātam Rīgā paredzēto treniņhalli nepabeigs būvēt līdz iepriekš solītajam 17.martam, pirmdien intervijā "Latvijas Radio" atklāja Daugavas stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš.

Ledus halle pie Daugavas stadiona bija jāuzbūvē un jānodod ekspluatācijā līdz 17.martam, bet būvnieki informējuši, ka tas nebūs iespējams.

Nātriņš intervijā pauda, ka ēka varētu tikt nodota ekspluatācijā līdz aprīļa beigām, bet maija sākumā notiks ledus saldēšanas sistēmu pieregulēšana. Pirmās pārbaudes spēles hallē varētu notikt maija vidū.

Būvniecības izmaksas palikušas 10,32 miljonu eiro apmērā, bet termiņa pagarināšana nav palielinājusi kopējo summu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols "Latvijas Radio" atklāja, ka treniņhalles celtniecības aizkavēšanās ietekmēs arī izlases gatavošanās plānu. Komanda pirmo reizi jaunajā hallē cer slidot maija pašā sākumā.

Čempionāta rīkotāju SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis sarunā ar "Latvijas Radio" atklāja, ka gandrīz viss par īrējamo tehniku un darāmajiem darbiem ir skaidrs, bet tos sākt neļauj birokrātiski šķēršļi.

Buncis norādīja, ka brīdī, kad Rīgas Olimpiskā sporta centra vajadzībām tika piešķirts valsts finansējums, viņa vadītajai organizācijai, ievērojot valsts likumus, jāveic iepirkuma procedūra, kas arī piespiedusi ieturēt nelielu "pauzi".

"Lai cik dīvaini tas nebūtu, it kā visas puses saprot, bet oficiāli mēs nevaram iegūt elektroniskās iepirkumu sistēmas lietotāja profilu kā konkursa izsludinātājs," paskaidroja Buncis.

"Gaidām atbildi no sistēmas turētāja, kas ir [Valsts] reģionālās attīstības aģentūra, viņi cenšas noskaidrot Iepirkumu uzraudzības birojā, vai mēs atbilstam šiem kritērijiem, vai ir tiesības piešķirt mums lietotāja profilu. Būs jau nedēļa, kopš mēs par šo jautājumu diskutējam, bet ļoti ceru, ka vēlākais otrdien [16.martā] mums šis statuss būs. Tad mēs lēnām varēsim finišēt visas oficiālās iepirkumu procedūras."

Buncis arī pauda pārliecību, ka Daugavas stadiona halles būvniecības darbu aizkavēšanās gatavošanos meistarsacīkstēm nekādi neietekmēs, jo pasaules čempionāta dalībnieces Rīgā neieradīsies agrāk par 14.maiju.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu