Riteņbraucējam Liepiņam teicams sniegums "Tirreno-Adriatico" sestajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Trek - Segafreo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek-Segafredo" komandas pirmdien finišēja sestais UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velosacensību "Tirreno-Adriatico" sestajā posmā, bet viņa komandasbiedrs Toms Skujiņš ieņēma 49.pozīciju.

Sestajā etapā sportistiem bija jābrauc 169 kilometrus gara pauguraina distance ar vienu kategorizētu kāpumu distances vidū. Beigu daļā tika veikti vairāki apļi ar vienu izteiktāku kāpumu katrā no tiem.

Liepiņš pirmdien iesaistījās sekmīgā atrāvienā, pēdējā kāpumā gan nedaudz atpaliekot un finišējot augstajā sestajā vietā.

Bez Latvijas sportista atrāvienā bija arī portugālis Nelsons Olveira ("Movistar"), itālietis Simone Velasko ("Gazprom-RusVelo"), Beļģijas sportists Jans Bakelantss ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux"), dānis Madss Vircs Šmits ("Israel Start - Up Nation") un Brents fon Mūrs ("Lotto Soudal").

Līderu sešinieka pārsvars pār peletonu distances vidusdaļā sasniedza teju sešas minūtes, jo līderu vidū nebija neviena no kopvērtējuma vadošajiem braucējiem. Arī iepriekšējo smago posmu nogurdināts peletons pārāk nesteidzās atrāvienu likvidēt, un, lai arī tuvojoties finišam, atstatums samazinājās, tomēr tas notika lēni.

Distances beigu daļa vairākas reizes tika veikta pa 11,2 kilometru garu apli. Liepiņš brauca aktīvi, savu laiku atstrādājot sešinieka labā. Latvijas sportists bija labākais sprinteris no visiem atrāviena dalībniekiem, kas deva favorīta statusu finiša spurta gadījumā, ja grupa bēgļus nepanāktu.

Kad līdz finišam bija palikuši vien desmit kilometri, tapa skaidrs, ka lielā grupa līderus nepanāks, kas tik augsta mēroga velobraucienos notiek reti.

Smags pārbaudījums dobelniekam bija noslēdzošā apļa kāpums. Atdodot visus spēkus, Liepiņš, kuru šajā laikā tradicionāli nomoka ziedputekšņu izraisīta alerģija, tomēr nedaudz atpalika.

Ilgāku laiku viņš atradās samērā netālu, tomēr plaisu ar pārējiem pieciem braucējiem likvidēt neizdevās. Redzot, ka Liepiņš nedaudz iepalicis, paātrinājās arī konkurenti, un nobrauciens pēc kāpuma bija par īsu, lai atgrieztos līderu vidū. Vienlaikus latvietis neļāva sevi panākt lielajai grupai.

Finišā ātrākais izrādījās Vircs Šmits. Krista Neilanda komandasbiedrs trasē pavadīja trīs stundas 42 minūtes un deviņas sekundes. Otrā vieta tika fon Mūram, bet trešā - Velasko.

Liepiņš finišēja vienatnē 25 sekundes aiz uzvarētāja un izcīnīja sesto vietu, par 44 sekundēm apsteidzot lielo grupu, kurā kā 49. finišēja Skujiņš.

Par sniegumu pirmdien Liepiņš saņēma septiņus pasaules ranga punktus.

Iegūtā sestā vieta ir viens no Liepiņa karjeras augstvērtīgākajiem sasniegumiem Pasaules tūres kalendārā iekļautajos velobraucienos.

Kopvērtējumā līderis ir Pogačars, kurš par vienu minūti un 15 sekundēm apsteidz Beļģijas riteņbraucēju Vautu van Ērtu ("Jumbo-Visma"), bet trīs minūtes atpaliek spānis Mikels Landa ("Bahrain - Victorious").

Skujiņš līderim zaudē 44 minūtes un 22 sekundes un ir 84., bet Liepiņš atpaliek par 54 minūtēm un 25 sekundēm un ir pakāpies uz 108.pozīciju.

"Tirreno-Adriatico" sacensībās paredzēti septiņi etapi, no kuriem pēdējais otrdien būs individuālais brauciens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu