Vesera metēja Igaune 70 metru robežu pārsniedz jau sezonas pirmajās sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Laura Igaune
Laura Igaune Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vieglatlēte Laura Igaune sestdien ASV pilsētā Vilmingtonā jau savās sezonas pirmajās sacensībās veseri raidīja pāri 70 metru līnijai, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

"Wendy’s Seahawk Teal Invitational" sacensībās Ziemeļkarolīnas pilsētā Vilmingtonā Elonas Universitātē par treneri strādājošā Igaune Covid-19 ierobežojumu dēļ atgriezās vesera mešanas sektorā pēc gandrīz pusotra gada pārtraukuma.

Sestdien viņa izcili uzsāka olimpisko sezonu, veseri raidot 70,64 metru tālumā. Viņai padevās stabila metienu sērija (70,64 m - 69,60 m - 68,28 m - 69,72 m - 68,83 m - x).

Nekad vēl Latvijas sportiste tik labi nebija sākusi sezonu.

Rezultāts 70,64 m ir Igaunes ceturtais visu laiku labākais viņas vesera metējas karjerā, un šobrīd tas ir astotais labākais rezultāts pasaulē.

Sportiste jau ir izpildījusi Tokijas olimpisko līdzdalības normatīvu (72,50 metri).

Igaunei kopš 2019.gada pieder pašreizējais Latvijas rekords vesera mešanā - 73,56 metri.

Vilmingtonā startēja arī divas viņas audzēknes Elonas universitātē. Viena no tām ir Latvijas sportiste Kristīne Strazdīte, kurai tas bija otrais starts šosezon.

Viņa startēja trijās mešanu disciplīnās un visās trijās sasniedza savus šogad labākos rezultātus. Ar 44,66 metru tālu raidījumu viņa uzvarēja diska mešanā, ar 12,38 metriem bija otrā lodes grūšanā, bet vesera mešanā ar jaunu personisko rekordu 45,24 metri ieņēma astoto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu