Bļugera pārstāvētā "Penguins" turpina uzvaru sēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers un Konors Kliftons
Teodors Bļugers un Konors Kliftons Foto: AP/Scanpix

Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda pirmdien pagarināja uzvaru sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Bostonas "Bruins", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja 14:39 minūtes (2:25 skaitliskajā mazākumā un astoņas sekundes vairākumā), nopelnīja divas soda minūtes, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, uzvarēja sešus no 13 iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu 

Latvijas hokeja uzbrucējs iepriekšējos četros mačos atzīmējās ar rezultativitātes punktu, taču šoreiz viņš palika bez punktiem. 26 gadus vecais Bļugers šosezon 28 mačos sakrājis 15 punktus (4+11) un lietderības koeficientu +8.

"Penguins" komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet ar 1+1 izcēlās amerikānis Džeiks Gencels un krievs Jevgeņijs Malkins, kurš nopelnīja karjerā 1100. punktu NHL.

Malkins kļuva par trešo Krievijā dzimušo hokejistu, kurš NHL atzīmējies ar vismaz 1100 punktiem. Iepriekš to paveica Aleksandrs Ovečkins un Sergejs Fjodorovs.

Kopumā NHL vēsturē Malkins ir 63. spēlētājs, kurš sasniedzis 1100 punktu atzīmi, un piektais starp šobrīd aktīvajiem hokejistiem. Tas pa spēkam bijis arī Ovečkinam, Krosbijam, kanādiešiem Džo Torntonam un Patrikam Marlo.

Vēl vienus vārtus šajā mačā "Penguins" labā guva kanādiešu uzbrucējs Evans Rodrigess, savukārt vārtsargs kanādietis Tristans Džerijs atvairīja 42 no 43 pretinieku metieniem (97,7%).

"Bruins" rindās vienīgos vārtus šajā mačā guva amerikānis Mets Grizliks, kurš pirmajā periodā viesus izvirzīja vadībā, izpildot precīzu metienu skaitliskajā vairākuma.

Abas komandas izmantoja vienu no četriem skaitliskajiem vairākumiem.

Austrumu divīzijā "Penguins" ar 37 punktiem 28 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Bruins" ir ceturtajā pozīcijā ar 32 punktiem 26 mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu