NBA skauti un izpilddirektori prognozē potenciālos maiņas darījumus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lonzo Bols (no kreisās) un Lauri Markanens
Lonzo Bols (no kreisās) un Lauri Markanens Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Pašlaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), neskaitot Džeimsa Hārdena maiņu, nav notikuši skaļi darījumi. Kāds basketbola apskatnieks atzīst: "Es domāju, ka būs garlaicīgs maiņu darījuma termiņš."

Sporta medijs ESPN apjautāja vairākus NBA skautus un izpilddirektorus, lai noskaidrotu, kādus maiņas darījumus komandām vajadzētu veikt.

Atlantas "Hawks" 

Maināmais spēlētājs: Džons Kolins 

"Spiediens nav mainījies," sacīja kāds izpilddirektors. "Atlanta kaut ko darīs."

Atlētiskais amerikānis pēc šīs sezonas kļūs par brīvo aģentu, un "Hawks" vienība nesaredz viņu savos nākotnes plānos. Tomēr Kolinsa 4,1 miljona ASV dolāru lielā alga apgrūtina viņa maiņu, jo Atlanta pretī vēlētos saņemt augsta kalibra basketbolistu, kas komandai palīdzētu iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Čikāgas "Bulls"

Maināmie spēlētāji: Tadeuss Jangs, Lauri Markanens

Čikāgas komandas viceprezidents un basketbola operāciju vadītājs Artūrs Karnišovs atzinis, ka komandai vajadzētu pastiprināties, lai sasniegtu izslēgšanas spēles.

Daudzas komandas, kuru mērķis ir NBA tituls, cītīgi vēro "Bulls" klubu. Pieredzējušais Jangs no spēles uzbrūk ar 60,5% precizitāti. Šāda statistika potenciālos pircējus uzrunā.

"Viņš tagad palīdz (buļļiem)," norādīja viens no Austrumu konferences kluba skautiem. Speciālists atzina, ka klubam par spēka uzbrucēju vajadzētu uzklausīt potenciālos piedāvājumus.

Savukārt vēl kāds skauts uzskata, ka somu basketbolista Markanena aizmainīšana izskatās daudz ticamāka.

"Es domāju, ka viņi aizmainīs Markanenu, ja būs labs piedāvājums."

Sakramento "Kings" 

Maināmie spēlētāji: Harisons Bārnss, Nemaņa Bjelica, Korijs Džozefs, Džabari Pārkers

Izskatās, ka "Kings" komanda arī šogad neiekļūs izslēgšanas spēlēs. Ja tas notiks, tad Sakramento jau 15 gadus pēc kārtas nebūs spēlējusi "play-off".

Tāds basketbolists kā Bārnss ļoti labi iederētos Bostonas "Celtics" vai Maiami "Heat". "Es domāju, ka Bārnss tiks aizmainīts," savas domas pauda kāds skauts.

Vieglais uzbrucējs varētu būt viens no pašlaik interesantākajiem spēlētājiem, kas jaunas mājas varētu atrast citā pilsētā.

Iespējams, ka Sakramento mēģinās atbrīvoties arī no citiem spēlētājiem.

Ņūorleānas "Pelicans"

Maināmie spēlētāji: Lonzo Bols, Ēriks Bledso, Dž. Dž. Rediks

Ņūorleānas klubs sezonas sākumā cītīgi centās Redikam atrast citu klubu. Aizsarga lielā alga (13 miljoni ASV dolāru) un savainojumu vēsture pieprasa viņu aizmainīt.

Savukārt Bledso neiederas komandas jaunajā kodolā un, iespējams, par šāda kalibra spēlētāju varētu iegūt noderīgus jaunos spēlētājus vai drafta izvēles.

Tikmēr vairākas līgas vienības piesaista Bols, kurš pašlaik aizvada savas karjeras labāko sezonu. Pēdējās 11 spēlēs Kalifornijas štatā dzimušais basketbolists vidēji izcēlies ar 14,9 punktiem, 6,2 rezultatīvām piespēlēm un no tālmetienu līnijas uzbrucis ar 39,6% precizitāti. Pāris apskatnieki uzskata, ka "Pelicans" varbūt tagad uzreiz negribētu šķirties no sava saspēles vadītāja. Iepriekš medijos izskanēja baumas, ka par Bolu interesi izrāda arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda.

Orlando "Magic" 

Maināmi spēlētāji: Nikola Vučevičs, Evans Furnjē, Terenss Ross, Ārons Gordons

Joprojām nav skaidrs, vai Orlando komanda pirms maiņas darījuma termiņu beigām veiks izmaiņas savā sastāvā.

"Es nevaru saprast šo komandu," neslēpa kāds Rietumu konferences skauts. "Es nezinu, vai viņi kaut ko izpildīs." Iespējams, ka "Magic" vienība mēģinās "uzfrišināt" komandas kodolu, jo izskatās kā "izslēgšanas spēļu vilciens" būs aizbraucis.

"Domāju, ka komanda aizmainīs Furnjē," sacīja kāds NBA kluba izpilddirektors. "Neviens man nav devis nekādas norādes, ka klubs vēlas atvadīties no Vučeviča."

Gordona vārds jau vairākas sezonas tiek piesaukts aizmainīšanas sakarā, bet viņš joprojām savas dienas vada saulainajā Orlando. Vai šoreiz scenārijs mainīsies?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu