Video ⟩ Kuri ir galvenie favorīti cīņā par NBA MVP titulu?

Džoels Embīds (no kreisās) un Nikola Jokičs Foto: AFP/SCANPIX
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizritējusi mazliet vairāk nekā puse no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas un pamazām sāk izkristalizēties galvenie favorīti uz līgas vērtīgā spēlētāja balvu (MVP). Kuri līdz šim ir galvenie pretendenti uz šo titulu?

5. Džeimss Hārdens (Bruklinas "Nets")

Hārdens savā jaunajā komandā demonstrē fantastisku sniegumu. Visu padara iespaidīgāku apstāklis, ka daudzās spēlēs viņam ir nācies iztikt bez komandas divām citām superzvaigznēm - Kairija Ērvinga un Kevina Duranta. Galvenais traucēklis, kāpēc "bārdai" (iesauka) būs grūti tikt pie šī titula, ir tas, ka viņam bumbu nākas dalīt ar jau pieminētajiem kolēģiem.

Šosezon Hārdens vidēji spēlē atzīmējies ar 25 gūtiem punktiem, 8,1 atlēkušo bumbu, 11,1 rezultatīvām piespēlēm, 1,2 pārtvertām bumbām un no trīspunktu metienu līnijas uzbrucis ar 37,6% precizitāti.

4. Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers")

Pat bez Entonija Deivisa Losandželosas "Lakers" spēj palikt NBA elites kompānijā, kas skaidrojams ar Džeimsa sniegumu. Galvenie iemesli, kāpēc Lebrons daudzos MVP topos atrodas augšgalā, ir - "Lakers" atkal ir labas iespējas izcīnīt NBA čempiontitulu un tas, ka viņš ir spējīgs tik dominējošu sniegumu demonstrēt 36 gadu vecumā.

Viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem šosezon vidēji spēlē izcēlies ar 25,5 punktiem, 8,1 atlēkušajām bumbām, 8 rezultatīvām piespēlēm un 1,1 pārtvertu bumbu.

3. Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks")

Iepriekšējo divu sezonu vērtīgākais spēlētājs Adetokunbo turpina rādīt fantastisku sniegumu. Viņš spēlē vēl labāk nekā iepriekš, bet balsotāji, visticamāk, nevēlēsies par grieķi balsot trešo gadu pēc kārtas.

"Bucks" superzvaigzne šosezon vidēji mačā izcēlies ar 29 gūtiem punktiem, 11,7 atlēkušajām bumbām, 6,2 rezultatīvām piespēlēm un 1,4 bloķētiem metieniem.

2. Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers")

Pagājušajā nedēļa Embīds ļoti daudziem Filadelfijas faniem pēc neveiksmīgas epizodes, kurā pagrieza kāju, sagādāja lielas raizes. Tomēr centra spēlētājs izlaidīs divas līdz trīs nedēļas. Šis posms varētu patraucēt Kamerūna dzimušajam spēlētājam cīņā par MVP, jo pēc šā piespiedu pārtraukuma viņam vajadzēs laiku, lai atgrieztos ritmā.

Šosezon viņš vidēji spēlē izcēlies ar gūtiem 29,9 punktiem, 11,5 atlēkušajām bumbām, 1,4 bloķētiem metieniem un no trīspunktu atzīmes uzbrucis ar 42,2 % precizitāti.

1. Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets")

Serbu garā gala spēlētājs šosezon demonstrē ļoti stabilu sniegumu. Daudzu Ziemeļamerikas apskatnieku topā viņš ierindojas pirmajā vietā. Jokičs nesen medijos uzsvēra, ka viņš grib savu karjeru noslēgt kā "Nuggets" pārstāvis.

Vidēji spēlē viņš izceļas ar gūtiem 28,6 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām, 8,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,6 pārtvertām bumbām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu