Girgensona pārstāvētā "Sabres" no amata atlaiž galveno treneri Krīgeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Ralfs Krīgers
Ralfs Krīgers Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons, no amata atbrīvojis galveno treneri Ralfu Krīgeru, trešdien paziņojuma komanda.

"Sabres" komanda otrdien piedzīvoja 12. zaudējumu pēc kārtas, viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) piekāpjoties Ņūdžersijas "Devils".

Bufalo vienība šosezon 28 spēlēs izcīnījusi 16 punktus, ieņemot pēdējo vietu Austrumu divīzijas kopvērtējumā. Pirmspēdējā vietā ir "Devils", kas izcīnījusi 22 punktus, aizvadot par divām spēlēm mazāk nekā "Sabres".

Visticamāk, ka "Sabres" komandai šosezon neizdosies kvalificēties "play-off" turnīram. Ja šāds scenārijs piepildīsies, Bufalo nebūs spējusi iekļūt Stenlija kausā jau 10 gadu pēc kārtas.

Krīgeru par "Sabres" galveno treneri apstiprināja 2019. gada maijā. Pagājušajā sezonā viņa vadībā "Sabres" izcīnīja 30 uzvaras 69 mačos.

Kopumā nepilnu divu sezonu laikā ar Krīgeru pie stūres "Sabres" aizvadīja 97 mačus un izcīnīja 36 uzvaras.

Kā zināms, traumas dēļ Girgensons šosezon nevar palīdzēt "Sabres" komandai.

Girgensons pērn rudenī vienojās ar "Sabres" par trīs gadu līgumu, kura ietvaros viņš saņems atalgojumu aptuveni 6,6 miljonu ASV dolāru apmērā.

27 gadus vecais Girgensons karjerā aizvadījis 489 spēles "Sabres" sastāvā, atzīmējoties ar 138 rezultativitātes punktiem (61 vārti + 77 piespēles).

59 gadus vecais Krīgers bija jau 19. treneris kluba pastāvēšanas vēsturē. 

Krīgera vietu kā pagaidu galvenais treneris ieņems viņa iepriekšējais asistents Dons Granato, kurš NHL bijis palīgs arī Čikāgas "Blackhawks" komandā. Tāpat Granato ir pieredze darbā ar ASV jaunatnes izlasēm, kā arī viņš vadījis komandas Amerikas Hokeja līgā (AHL), pie viņa savulaik spēlējot Latvijas aizsargiem Artūram Kuldam un Arvīdam Reķim.

Krīgers savulaik ir trenējis citu NHL klubu Edmontonas "Oilers", kā arī izlašu līmenī ilgstoši strādājis ar Šveices valstsvienību.

Vācu speciālists NHL iepriekšējo reizi strādāja 2012./13.gada sezonā, kad vadīja "Oilers" vienību. Togad līgā bija lokauts, un komandas aizvadīja vien 48 spēles.

Krīgers arī zināms kā taktikas speciālists, ko 2012./13.gada sezonā varēja vērot Edmontonas komandas sniegumā - tā ieņēma septīto vietu vairākuma realizācijā un devīto mazākuma neitralizācijā. Pirms tam viņš divus gadus šajā vienībā pildīja trenera asistenta lomu.

Tikmēr pie Šveices izlases stūres Krīgers pavadīja 13 gadus, kuru laikā 12 pasaules čempionātos viņa valstsvienība ne reizi nebija zemāk par devīto vietu.

Tāpat viņš 2014.gada Soču Olimpiādē bija Kanādas hokeja izlases konsultants, spējot izcīnīt zelta medaļas. Savukārt 2016.gadā viņš vadīja Eiropas komandu Pasaules kausā, kurā vienība izcīnīja otro vietu.

Zīmīgi, ka iepriekš Krīgers bija Anglijas premjerlīgas kluba "Southampton" valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu