LFF noraida "Noah" apelāciju par virslīgas licences anulēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Noah" futbolisti
Jūrmalas "Noah" futbolisti Foto: FC Noah Jurmala/Facebook

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelācijas komiteja (AK) trešdien izskatīja biedrības "Noah Jurmala" sūdzību par Disciplinārlietu komitejas (DK) lēmumu un lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra, informē LFF.

Piektdien LFF atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu.

DK, izvērtējot situāciju, kas skar izmaiņas "Noah" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021.gada "Optibet" virslīgas čempionātā. Līdz ar to klubam piešķirtā licence tika atsaukta dienu pirms čempionāta sākuma.

LFF AK lēmumā teikts, ka ir nepamatots biedrības "FC Noah Jurmala" arguments apelācijas sūdzībā, ka investors vienpusēji atteicies no ziedojuma līguma izpildes, jo lietas materiālos atrodas 2021.gada 15.februāra vienošanās starp biedrību "FC Noah Jurmala" un Bagratu Gazarjanu par ziedojuma līguma izbeigšanu.

LFF AK pirmšķietami neredz pamatu apšaubīt LFF Klubu licencēšanas finanšu eksperta Uģa Mālmaņa atzinumu, ka biedrība "FC Noah Jurmala" neatbilst klubu licencēšanas finanšu kritērijiem.

Tāpat AK pirmšķietami neatrod pamatu uzskatīt, ka DK nevarēja lemt par licences atsaukšanu, jo LFF Klubu licencēšanas noteikumu septītais paragrāfs noteic, ka sankcijas par pārkāpumiem licencēšanas procesa un licencēšanas sezonas laikā licences pretendentiem/licences saņēmējiem piemēro LFF DK. Atbilstoši LFF Klubu licencēšanas noteikumu trešajam paragrāfam licencēšanas sezona sākusies vismaz 2021.gada 3.februārī.

Lēmumā arī teikts, ka biedrība "FC Noah Jurmala" nav norādījusi un nav pamatojusi tai ar licences atsaukšanu radītā kaitējuma būtiskumu.

Lēmums nav pārsūdzams.

Šobrīd Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils".

Latvijas futbola virslīga šosezon svin savu 30.gadskārtu pēc neatkarības atjaunošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu