56 soda minūšu cīņā "Olimp"/"Venta 2002" uzveic "Mogo"/LSPA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Olimp"/"Venta 2002"
"Olimp"/"Venta 2002" Foto: HK Rīgas “Olimp” (Facebook)

"Olimp"/"Venta 2002" trešdien izbraukumā 56 soda minūšu mačā izcīnīja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pamatturnīra spēlē, pārspējot "Mogo"/LSPA ar 3:1.

"Mogo"/LSPA savā laukumā piekāpās turnīra vicelīderim "Olimp"/"Venta 2002" ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1).

Kirils Galoha, Emīls Ezītis, kurš šajā spēlē sakrāja divus (1+1) rezultativitātes punktus, un Edijs Brahmanis katrā no periodiem guva pa vieniem vārtiem "Olimp"/"Venta 2002" labā, panākot 3:0.

Vienus vārtus nepilnas divas minūtes pēc trešo vārtu zaudējuma mājinieku labā iemeta Daniels Mūrnieks.

Spēlē, kurā netrūka asas cīņas, pēc otrās trešdaļas beigām uzplaiksnīja asumi, kad divas minūtes par rupjību saņēma mājinieks Elviss Želubovskis, kuram tas bija jau otrais noraidījums mačā, bet pa 2+10 minūtēm nopelnīja Galoha un mājinieks Edgars Ozoliņš, bet 50 sekundes pirms perioda beigām desmit minūšu disciplinārsodu jau bija saņēmis mājinieks Gatis Gricinskis.

Noraidījumu netrūka arī trešajā periodā, komandām kopā sakrājot 56 soda minūtes, no kurām 34 tika mājiniekiem.

Par labāko mājinieku rindās tika atzīts Želubovskis, bet viesiem - vārtsargs Kārlis Zakrevskis, kurš atvairīja 31 metienu.

Mājinieku vārtos Henrijs Ančs tika galā ar 24 viesu metieniem.

Jau ziņots, ka "Liepāja" savā laukumā trešdien pārspēja Hokeja skolu "Rīga" (HS "Rīga") ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0).

Uz Raivo Freidenfelda gūtajiem vārtiem devītajā minūtē Berts Dāniels Rudzītis 14.minūtē atbildēja ar precīzu metienu, viesiem panākot izlīdzinājumu.

17.minūtē, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus guva Artūrs Mickevičs, bet līdz spēles beigām mājinieki vēl trīsreiz sarūgtināja viesu vārtsargu Kārli Mežsargu, kurš tika galā ar 33 no 38 liepājnieku metieniem. Mārcis Glūzda mājinieku vārtos atvairīja 20 no 21 metiena.

Divus vārtus guva Freidenfelds, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Linards Mazurs-Mago un Klāvs Plānics.

Par labāko uzvarētāju rindās tika nosaukts Kārlis Ozoliņš, bet rīdziniekiem - Rainers Dārziņš.

Čempionāta līderpozīcijas ar 62 punktiem 36 spēlēs ieņem "Zemgale"/LLU, tālāk ar 56 punktiem 36 cīņās ir "Olimp"/"Venta 2002", bet "Liepāja" un "Mogo"/LSPA seko ar  attiecīgi 44 punktiem 35 dueļos un 42 punktiem 36 cīņās. HS "Rīga" 34 mačos iekrājusi 24 punktus, kamēr par diviem mazāk guvusi Daugavpils "Dinaburga" 34 spēlēs, kura ieņem sesto vietu. Pozīciju zemāk ar 16 punktiem 35 dueļos atrodas "Prizma"/IHS.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu