Video ⟩ "Bayern" un "Chelsea" iekļūst UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Minhenes "Bayern" futbolisti
Minhenes "Bayern" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā trešdien pēc uzvarām savā laukumā iekļuva Minhenes "Bayern" un Londonas "Chelsea".

Minhenes "Bayern" mājās ar 2:1 (1:0) pieveica Romas "Lazio". Divu spēļu summā ar minhenieši uzvarēja ar 7:2.

33.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Roberts Levandovskis, ar pauzi liekot vārtsargam "lidot" vārtu labajā stūrī, bet bumbu raidot kreisajā apakšējā vārtu stūrī - 1:0.

"Pendeli" nopelnīja Vedats Muriki, kurš pārkāpa noteikumus pret Leonu Gorecku.

71.minūtē tika nomainīts Tomass Millers un Levandovskis, kura vietā nāca Eriks Maksims Šupo-Motings. Jau divas minūtes vēlāk viņš izcēlās ar vārtu guvumu, no laukuma dziļuma izvirzīts pret viesu vārtsargu Pepi Reinu - 2:0.

Bumba pretējos vārtos nonāca pēc brīvsitiena, nedaudz pa kreisi no vārtiem. Pēc Andreasa Pereiras piespēles bumba pārlidoja visus soda laukumā esošos un trāpīja tiešu uz galvas pie pretējā vārtu staba nonākušajam Marko Parolo, kurš to raidīja vārtos, izsitot vārtsargam Aleksandram Nībelam starp kājām - 1-2.

Londonas "Chelsea" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Madrides "Atletico". Divu maču summā Londonas klubs uzvarēja ar 3:0.

Mājinieki apgrūtināja Madrides kluba izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā 34.minūtē, kad pretuzbrukumā pēc Timo Vernera piespēles pa zemi no kreisās puses tieši vārtiem pa vidu sita Akims Zijēšs - 1:0.

82.minūtē viesu izredzes atspēlēties vēl samazinājās pēc sarkanās kartītes, ko saņēma Stefans Savičs.

2:0 rezultāts tapa pretuzbrukumā, kad ar sitienu ar kreiso kāju mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē vārtus guva Emersons, kuram tā bija pirmā pieskaršanās bumbai pēc nākšanas laukumā minūti iepriekš.

Jau ziņots, ka otrdien Mančestras "City" mājās ar 2:0 pārspēja Menhengladbahas "Borussia", un divu spēļu summā Mančestras klubs triumfēja ar 4:0. Tikmēr Madrides "Real" savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Bergāmo "Atalanta", divu maču summā uzvarot ar 4:1.

Pirms nedēļas ceturtdaļfinālā iekļuva Parīzes PSG, kas divu maču summā ar 5:2 bija pārāka par "Barcelona", "Liverpool", kas ar 4:0 apspēlēja "Leipzig", "Porto", kas spēlēja 4:4 ar Turīnas "Juventus", taču nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem, un Dortmundes "Borussia", kas uzvarēja "Sevilla" ar 5:4.

Ceturtdaļfinālu un pusfinālu izloze paredzēta 19.martā.

Fināla spēle Stambulā paredzēta 29.maijā. Turcijas lielākajā pilsētā Čempionu līgas finālam bija jānotiek jau pērn, bet Covid-19 izplatības dēļ izšķirošās spēles tika aizvadītas Lisabonā.

Čempionu līgas uzvarētāja nodrošinās sev vietu nākamās sezonas pamatturnīrā. Tāpat čempioniem UEFA Superkausā būs jāspēkojas ar Eiropas līgas čempioni. Klubs, kas šosezon uzvarēs Čempionu līgā, nodrošinās sev vietu arī FIFA Klubu pasaules kausā.

Pērn Čempionu līgas finālā Minhenes "Bayern" Lisabonā ar 1:0 uzvarēja PSG.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu