Kalniņš, visticamāk, nepagarinās līgumu ar "Jokerit" komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš, visticamāk, nepagarinās līgumu ar Somijas klubu Helsinku "Jokerit", noskaidroja portāls TVNET.

"Jokerit" komanda ceturtdien pagarināja līgumu uz diviem gadiem ar zviedru vārtsargu Andersu Lindbaku, kurš šosezon Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā piedalījās 23 mačos, palīdzēja komandai izcīnīt 10 uzvaras, vidēji ielaida 2,45 ripas un atvairīja 91,9% pretinieku metienu.

Helsinku kluba nomināli pirmais vārtsargs šosezon bija Kalniņš, kurš KHL regulārajā čempionā piedalījās 32 spēlēs, no tām trīs bija "sausās", kaldināja 17 uzvaras, atvairīja 91,3% metienu un ielaida 2,51 vārtus.

Tiesa, Gagarina kausa izcīņā jeb KHL izslēgšanas spēļu turnīrā visus četrus mačus spēlēja Lindbaks, kurš vidēji ielaida 3,06 vārtus un atvairīja 90,6% metienu.

KHL "play-off" pirmajā kārtā "Jokerit" sērijā ar 0-4 atzina Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu.

29 gadus vecais Kalniņš trešo sezonu spēlēja "Jokerit" komandā. Latviešu vārtsargam līgums ar klubu ir spēkā līdz šā gada 30. aprīlim.

"Kaut kādas runas [par jaunu līgumu] tagad notiek, bet ar aģentu meklējam citas komandas," pastāstīja Kalniņš.

"Gribētos jaunu vietu, kādu jaunu izaicinājumu. Sezonas gaitā jau runājām par to, ka varbūt jāmeklē kaut kas jauns. Negribas aizsēdēties vienā vietā un justies komfortabli. Jauni izaicinājumi nāk par labu izaugsmei," sacīja hokejists.

Kalniņš gan atzina, ka noteikti apsvērs "Jokerit" piedāvājumu, ja klubs gribēs turpināt sadarbību.

"Ja viņi gribēs sadarboties, noteikti izskatīšu variantu. Šobrīd gan izskatās, ka tas nenotiks, tāpēc aģents meklē citus variantus."

Interviju ar Kalniņu pilnā apmērā varēs lasīt piektdien, 19. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu