Modernās tehnoloģijas ik dienu pasaulē attīstās galvu reibinošā ātrumā, tehnoloģiskajiem atklājumiem pārņemot vai uzlabojot dažādas nozares. Izņēmums nav arī sports, kur pēdējos gadu desmitos pieredzēta revolūcija gan aizsargekipējumā, gan dažādu viedierīču iesaistē treniņu procesā.

2012.gadā kādreizējais florbola vārtsargs Andis Blinds dibināja uzņēmumu "Blindsave", kas sāka ražot speciālu aizsargekipējumu tieši paša reiz pārstāvētā sporta veida cietokšņa sargātājiem. Sākās viss ar florbolu, bet tagad tiek ražoti aizsargi arī basketbolistiem.

"Blindsave" tuvākās nākotnes plāni saistās ar futbolu, kas ir milzu tirgus visā pasaulē. Blinds ar domubiedriem esot tuvu tam, lai radītu mīkstu un katra spēlētāja kājai piegulošu aizsargu, ko vilkt zem futbola getras. Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis jau esot ideju novērtējis atzinīgi, jo šo aizsargu tirgū spēlētājiem ir ārkārtīgi grūti atrast sev piemērotu aizsargu pāri. Tiekot izmantoti pašu piegriezti porolona vai vingrošanas paklājiņu gabali, ko sabāž zeķēs.

"Blindsave" reklāmas seja ir NBA komandas Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Dāvis Bertāns, kurš Latvijas firmas produkcijas vārdu aiznesis tālu pasaulē.

"Zīmola mārketingā, īpaši sākumā tas ir ārkārtīgi svarīgi, ka iesaisti kādu zināmu atlētu. Jo sākumā esi nevienam nezināms zīmols. Jāpierāda sevi. Funkcionālais sports te jau pāriet modē, bet modi diktē lielie brendi. Šis ir daudz smagāks lauciņš, nekā biju iedomājies."

Lielie sporta ekipējuma ražotāji basketbolā ļoti sargājot tirgu, tāpēc nelabprāt laiž tajā jaunus spēlētājus. Arī "Blindsave" kompānija esot jau vairākkārt atdūrusies pret šīm smagajām metāla durvīm, kuras mēģina pamazām vērt vaļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp