Video ⟩ Bertāns atsvaidzina traumu; "Wizards" uzvar NBA līdervienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP / Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva divus punktus un atsvaidzināja iepriekš gūto ikra muskuļa traumu, laukumu pametot priekšlaicīgi. 

(Papildināts viss teksts.)

Viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda savā laukumā ar rezultātu 131:122 (31:20, 33:26, 36:36, 31:40) pārspēja Jūtas "Jazz", sagādājot tai vien 11. zaudējumu sezonā. 

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja trīs minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš bloķēja vienu metienu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Savainojumu, kas tika gūts pagājušās nedēļas nogalē, viņš atsvaidzināja pirmās trešdaļas beigu pusē un laukumā vairs neatgriezās. 

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 43 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja divas bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. Rasels Vestbruks atzīmējās ar kārtējo "triple-double" - 35 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles. 

"Jazz" vienībā 42 punktus guva Donovans Mičels, atkārtojot savu sezonas rekordu. Džo Inglss pievienoja karjeras rekordu ar 34 gūtiem punktiem, iemetot astoņus trīspunktniekus.

"Wizards" pārtrauca piecu zaudētu spēļu sēriju, kamēr "Jazz" tā bija piektā neveiksme pēdējos astoņos mačos, joprojām paliekot līgas vadībā.

"Mēs spēlējām pret labāko basketbola komandu," pēc mača teica uzvarētāju treneris Skots Brukss. "Mūsu antenas bija augšā. Šādi mums jāspēlē katru vakaru."

"Mēs uzmanījām viņus 48 minūtes," sacīja Bīls. Mēs vienkārši paveicām labu darbu, liekot pretiniekiem laukumā justies neērti. Mēs bijām sekmīgi uzbrukumā, iesaistot visus spēlētājus, bet noteikti uzvarējām ar aizsardzību,"

Nedaudz vairāk nekā piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām "Wizards" pēc 13:0 izrāviena panāca 23:12 savā labā. Vadība ne uz mirkli netika atdota, puslaika beigās sasniedzot arī 24 punktu robežu - 64:40.

Lai arī "Wizards" šosezon uzvarējusi vien 15 spēlēs, tā izcīnījusi uzvaru pret visām sešām Rietumu konferences komandām.

"Wizards" ar 14 uzvarām 39 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Jazz" ar 40 mačos gūtām 29 uzvarām ir līdere Rietumu konferencē un visā līgā. 

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs svētdien viesos pret zvaigžņoto Bruklinas "Nets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu