"Hotpsur" piedzīvo fiasko UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Herijs Keins
Herijs Keins Foto: AP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas vienība Totenhemas "Hotpsur" ceturtdien UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla otrajā spēlē nespēja nosargāt pirmajā mačā iekrāto pārsvaru un pārsteidzoši nesasniedza ceturtdaļfinālu.

"Hotspur" viesos 0:2 (0:0) zaudēja Zagrebas "Dinamo". Pirmajā spēlē ar šādu pašu rezultātu uzvarēja "Hotspur", tāpēc abas komandas aizvadīja papildlaiku, kurā ar 1:0 uzvarēja "Dinamo".

Divu spēļu summā uzvaru ar 3:2 svinēja Zagrebas komanda.

Šīs spēles galvenais varonis bija Mislavs Oršičs, kurš pirmos vārtus iesita 62.minūtē, 21 minūti vēlāk viņš nopelnīja savai komandai iespēju spēlēt pagarinājumā, bet mača 106.minūtē futbolists paša spēkiem aizkļuva līdz soda laukumam un ar spēcīgu sitienu panāca 3:0.

Papildlaika kompensācijas pirmajā minūtē Zagrebas komanda varēja gūt vēl vienus vārtus, bet Igo Lorī precīzi spēlēja izgājienā no vārtiem. Īsi pēc tam laba vārtu gūšanas iespēja, spēlējot ar galvu, bija Harijam Keinam, tomēr Anglijas klubs nespēja "atslēgt" "Dinamo" vārtus.

Oršičs ir tikai otrais spēlētājs vēsturē, kuram pret Žuzē Mourinju vadīto komandu Eirokausos izdevies gūt trīs vārtus. 2013.gadā to pašu Dortmundes "Borussia" rindās spēlē pret Madrides "Real" iespēja arī Roberts Levandovskis.

"Dinamo" komandu šīs nedēļas sākumā atstāja līdzšinējais galvenais treneris Zorans Mamičs, kuram piesprieda piecu gadu cietumsodu par krāpniecību. Klubu šajā spēlē vadīja trenera asistents Damirs Krznars.

Astotdaļfināla otrajā spēlē zaudējumu mājās ar 0:1 (0:0) pret Pirejas "Olympiacos" piedzīvoja Londonas "Arsenal".

Londonieši pirmajā spēlē viesos uzvarēja ar 3:1 un divu spēļu summā bija pārāki ar 3:2.

Jusefs el Arabi vienīgos vārtus spēlē guva otrā puslaika sestajā minūtē, bet atlikušajā laikā Grieķijas komandai neizdevās gūt vēl vienu vārtus, kas nozīmētu cīņas turpinājumu papildlaikā.

Zaudējumu otrajā spēlē, bet uzvaru divu spēļu summā svinēja arī Spānijas komanda "Granada", kas viesos ar 1:2 (0:1) zaudēja "Molde" no Norvēģijas.

Pirmajā mačā ar 2:0 uzvarēja "Granada", kas divu spēļu summā bija pārāka ar 3:2.

Spēles 29.minūtē bumbu savos vārtos raidīja Hesus Valjeho, bet Eiriks Hestads 90.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, kas Norvēģijas klubam atnesa uzvaru. Vienīgos vārtus Spānijas komandā spēles 72.minūtē iesita Roverto Soldado.

Krietni pārliecinošāk ceturtdaļfinālu sasniedza Itālijas A sērijas komanda "AS Roma", kas viesos ar 2:1 (0:0) uzvarēja Doņeckas "Šahtar".

Pirmajā spēlē Romas komanda uzvarēja ar 3:0 un divu spēļu summā bija pārāka ar 5:1.

Borja Majorals Romas komandas labā vārtus guva 48. un 72.minūtē, bet Žuniors Moraess vienīgos Doņeckas kluba vārtus iesita 59.minūtē.

Romas komanda Eirokausos pēdējo reizi četras spēles pēc kārtas uzvarēja 1996.gada.

Tikmēr Itālijā "AC Milan" mājās ar 0:1 (0:0) zaudēja Mančestras "United", kas divu spēļu summā uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Spēles 46.minūtē laukumā uz maiņu devās francūzis Pols Pogbā, kurš jau divas minūtes vēlāk no tuvas distances ar spēcīgu sitienu bumbu raidīja vārtu kreisajā pusē. Mača 65.minūtē laukumā devās Zlatans Ibrahimovičs, bet zviedru futbola leģenda nespēja gūt vārtus, milāniešiem apstājoties astotdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā spēlēs arī Amsterdamas "Ajax", kas viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Bernes "Young Boys" no Šveices. "Ajax" divu spēļu summā uzvarēja ar 5:0. 

Nīderlandes komandas uzvaru ar vārtu guvumiem kaldināja Davids Neress un Dušans Tadičs.

Citviet Čehijas klubs Prāgas "Slavia" viesos ar 2:0 (1:0) pieveica Glāzgovas "Rangers", kas divu spēļu summā piekāpās ar 1:3.

Peters Olajinka 1:0 panāca 14.minūtē, bet pārsvaru 74.minūtē dubultoja Nikolajs Stanču.

Savukārt Spānijas klubs "Villarreal" astotdaļfināla atbildes spēlē mājās ar 2:0 (2:0) pārspēja Kijevas "Dinamo". Divu spēļu summā Spānijas vienība uzvarēja ar 4:0.

Abus vārtus uzvarētāju labā guva Žerārs Moreno, kurš izcēlās 13. un 36.minūtē.

Piektdien notiks ceturtdaļfināla izloze. Pirmās ceturtdaļfināla spēles paredzētas 8.aprīlī, bet atbildes mači gaidāmi nedēļu vēlāk. Pusfināla pirmās spēles notiks 29.aprīlī, bet otrās - 6.maijā.

Fināls šogad 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, taču Covid-19 izplatības dēļ tas tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu