Ķēniņš izceļas ar 1+1 uzvarētā NL spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja Šveices augstākās līgas (NL) spēlē, viņa pārstāvētajai "Lausanne" komandai svinot uzvaru.

Lozannas hokejisti savā laukumā ar 6:5 (1:3, 3:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā guva virsroku pār "Biel-Bienne" komandu.

Ķēniņš vārtus guva nepilnas divas minūtes pirms otrā perioda beigām, kad apstādināja ripu iemetienu aplī un apspēlēja vārtsargu, panākot 4:4. Piespēli viņš nopelnīja papildlaika otrajā minūtē, kad pēc vārtu apslidošanas asistēja Džoša Jorisa vārtu guvumā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš šajā sezonā 43 spēlēs guvis astoņus vārtus un atdevis 21 rezultatīvu piespēli, komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot ceturto vietu.

Citā spēlē ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās uzbrucēji Toms Andersons un Rihards Melnalksnis, viņu un vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētajai Langnau "Tigers" mājās ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:1) atzīstot Ženēvas "Servette" pārākumu. Ženēviešiem laukumā bija Sandis Smons un Deniss Smirnovs.

Andersons un Melnalksins piespēles savā kontā ierakstīja 64 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, kad izkārtoja Keijo Veibelam vārtu guvumu, šveicietim panākot 3:2. Andersons spēlēja astoņas minūtes un 48 sekundes, bet Melnalksnis uz ledus bija septiņas minūtes un 23 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem un uzvarēja divos no pieciem iemetieneiem, abiem latviešiem dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Punnenovs atvairīja 32 no 36 "Servette" hokejistu mestajām ripām.

Smons spēlēja septiņas minūtes un 32 sekundes, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1, bet Smirnovs trīs minūtēs un 13 sekundēs paguva zaudēt vienā iemetienā un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderību.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām vislabāk sokas Ženēvas "Servette" vienībai, kas ar 78 punktiem 44 mačos ieņem ceturto vietu. "Lausanne" ar 76 punktiem 43 cīņās ir piektā, bet "Tigers" ar 31 punktu 44 spēlēs ir pēdējā starp 12 vienībām.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu