Lebrons saņem 174 reizes lielāku algu nekā dāmu basketbola spožākā zvaigzne (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sjū Bērda
Sjū Bērda Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss saņem 174 reizes lielāku atalgojumu nekā spožākā dāmu basketbola zvaigzne Sjū Bērda. 

40 gadus vecā Bērda pārstāv Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Sietlas "Storm", kas pērn draftēja latviešu basketbolisti Kitiju Laksu.

Viņa ir WNBA superzvaigzne. 

Berda ir WNBA līdere rezultatīvajās piespēlēs (2888) un aizvadītajās spēlēs (519), visas no tām sākot starta pieciniekā, kā arī "Storm" rekordiste gūtajos punktos (6262) un pārtvertajās bumbās (659). Pērn Bērda realizēja 49,4% metienus no spēles un 46,9% tālmetienu, abos statistikas rādītājos labojot karjeras rekordus.

Viņa pasaules basketbola spēcīgākajā līgā, tāpat kā Lebrons Džeimss, aizvadījusi 17 sezonas un četras reizes karjerā izcīnījusi čempiontitulu. 2020. gadā Džeimss saņēma 37,44 miljonus ASV dolāru lielu algu, kamēr Bērda tikai 215 tūkstošus dolāru, vēsta "Parlons Basket". 

Par iegūto NBA čempiontitulu pagājušajā sezonā Džeimss nopelnīja 370 tūkstošus dolāru, bet Bērda par izcīnīto WNBA kausu 11 tūkstošus dolāru.

Skaitot arī reklāmas līgumus, Bērda karjeras laikā nopelnījusi 8 miljonus ASV dolāru, bet Džeimss šogad pārsniegs miljarda robežu. 

"Storm" Bērdu izraudzījās 2002. gada WNBA draftā ar pirmo numuru un līdzšinējā karjerā ASV viņa pārstāvējusi tikai Sietlas vienību. 

Bērda, kura ir ASV un Izraēlas pilsone, 11 reizes spēlējusi līgas zvaigžņu spēlē. Tāpat viņa ASV izlases sastāvā četras reizes kļuvusi par olimpisko čempionu un četrreiz uzvarējusi Pasaules kausā, kur izcīnījusi arī vienu bronzas medaļu.

Ārpus ASV viņa pārstāvējusi Krievijas komandas Maskavas "Dinamo", Maskavas apgabala "Spartak" un Jekaterinburgas UGMK. Amerikāņu saspēles vadītāja ir pieckārtēja FIBA Eirolīgas čempione. Ar Konektikutas Universitātes komandu "Huskies" viņa divreiz kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioni.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu