Video ⟩ Porziņģis palīdz "Mavericks" izcīnīt pārliecinošu uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis bloķē Enesa Kantera metienu
Kristaps Porziņģis bloķē Enesa Kantera metienu Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis svētdien palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt pārliecinošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 132:92 pārspēja Portlendas "Trail Blazers", pārtraucot mājiniekiem trīs uzvaru sēriju.

Komandas savā starpā šosezon tikās trešo reizi. Iepriekšējos divus dueļos uzvarēja Portlendas basketbolisti.

Porziņģis laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā viņš guva 12 punktus (2p. 1/3, 3p. 2/4, soda metieni 4/4).

Latvieša kontā arī astoņas izcīnītas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena pārtverta bumba un viena kļūda.

Kamēr laukumā atradās Porziņģis, tikmēr "Mavericks" guva par 30 punktiem vairāk nekā pretinieki.

Uzvarētāju labā slovēnis Luka Dončičs guva 37 punktus, realizējot astoņus no deviņiem izpildītajiem tālmetieniem (3p. 8/9).

21 punktu Dalasas labā iemeta Džošs Ričardsons, 13 pievienoja Dorians Finnijs-Smits, bet pa 11 punktiem katrs guva Tims Hārdevejs juniors un Dvaits Pauels.

"Trail Blazers" rindās Demjens Lilards guva 19 punktus, Gerijs Trents juniors pievienoja 16, Nazirs Litls iemeta 14, bet Sīdžejs Makolums izcēlās ar 13 punktiem.

Mača sākumā Dalasa nokļuva iedzinējos ar -7 (9:16), taču starpība vairs nepalielinājās. Pirmajā ceturtdaļā "Mavericks" zaudēja ar 27:30, bet otrajā ceturksnī viesi pārņēma iniciatīvu un puslaikā ieguva +11 (65:54).

Mača otrajā daļā spēle brīžiem notika teju tikai uz vienu grozu, jo "Mavericks" pārsvars sasniedza pat 45 punktu robežu. Līdz ar to beigās Dalasa izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

"Mavericks" teicami uzbruka grozam no tālās distances, realizējot 19 no 37 trīspunktu metieniem (51,4%).

Tikmēr mājinieki neveiksmīgi izpildīja tālmetienus, realizējot tikai deviņus no 41 raidījuma (22%). Šāda neprecizitāte ir neraksturīga Portlendas komandai, kas vidēji mačā trāpa 16,3 tālmetienus, kas ir otrais rādītājs līgā aiz līdervienības Jūtas "Jazz".

Arī cīņā pie groziem Dalasas basketbolisti bija pārāki par Portlendas spēlētājiem - 52 bumbas pret 33 bumbām.

"Mavericks" ar 22 uzvarām un 19 zaudējumiem ieņem astoto vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, bet "Trail Blazers" ar bilanci 25-17 ierindojas sestajā pozīcijā. Abām komandām pēdējo 10 maču nogrieznī bilance ir 7-3.

Dalasai šī ir 13. uzvara vēsturē ar vismaz 40 punktu pārsvaru un otrais panākums šosezon. Pērn decembrī "Mavericks" ar 51 punkta pārsvaru uzveica Losandželosas "Clippers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu