Latvijas hokejists Augstkalns pagarina līgumu ar Zviedrijas klubu un joko par uzvārda maiņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edmunds Augstkalns.
Edmunds Augstkalns. Foto: https://www.instagram.com/kiruna_if

Latvijas aizsargs Edmunds Augstkalns pagarinājis līgumu ar Riharda Mareņa un Mika Lipsberga pārstāvēto Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas klubu "Kiruna IF", vēsta komanda.

Līgums ar Augstkalnu pagarināts vēl uz diviem gadiem. Latvietis līdz šim komandā pavadītajā laikā esot pierādījis sevi kā labu spēlētāju, kā arī iemantojis līdzjutēju cieņu.

26 gadus vecais Augstkalns šo sezonu sāka "Optibet" hokeja līgas komandā "Olimp"/"Venta2002", kuras rindās 16 mačos guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. "Kiruna IF" klubam viņš pievienojās februāra sākumā.

Līdz šim aizsargs Zviedrijas trešajā līgā aizvadījis 11 mačus, kuru laikā guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Intervijā līgas mājaslapā Augstkalns sacīja, ka čempionāta spēļu komentētājiem vēl divus gadus būs jāmokās ar viņa uzvārda pareizu izrunu. Viņš arī pajokoja, ka varbūt uzvārds būtu jāmaina uz zviedru versiju - Hēgberjs, kas nozīmē to pašu.

Augstkalns plānojot savu turpmāko dzīvi saistīt ar Zviedriju, tāpēc piekritis līguma pagarinājumam. Viņš aktīvi mācoties zviedru valodu, bet hokejista līgava ir latviete, kura deviņus gadus dzīvojusi Stokholmā un Olandē, tāpēc ļoti labi runā zviedriski.

Pagājušajā sezonā Augstkalns spēlēja Āzijas līgas komandā Kuširo "East Hokkaido Cranes", 35 spēlēs izceļoties ar 10 (1+9) rezultativitātes punktiem.

Savulaik viņš spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" sistēmā. KHL viņš aizvadījis četrus mačus.

Vēl hokejists pārstāvējis Zviedrijas, Polijas un Francijas klubus. OHL viņš spēlējis "Kurbadā", "Mogo"/LSPA un hokeja skolā "Rīga.

Augstkalns septiņas spēles aizvadījis arī Latvijas izlasē, bet visas bijušas pārbaudes cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu