Neapšaubāmi lielāko sensāciju nule aizvadītajā pasaules biatlona sezonā sagādāja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš līdz pat pēdējai ugunslīnijai pretendēja uz Lielo kristāla globusu, kas pienākas kopvērtējuma uzvarētājam. Pirmā pilnā sezona Pasaules kausa (PK) izcīņā un par mata tiesu no triumfa kopējā ieskaitē! Cilvēks, kurš lielās biatlona durvis atvēra ar kāju. 

24 gadus vecais Oslo pievārtē dzimušais Lēgreids biatlonam pievērsās 2007. gadā jeb no 10 gadu vecuma. Viņš bija aktīvs puika un trenējās arī teikvondo, futbolā, hokejā un distanču slēpošanā. Tomēr viņa sirdslieta ir biatlons, kas šajā Skandināvijas valstī ir viens no populārākajiem sporta veidiem. 

Lielajā biatlonā pa īstam Lēgreids ienāca vien 2020./2021. gada sezonā. Un kā ienāca! Jau pirmajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās Kontiolahti (Somija) viņš visiem par pārsteigumu uzvarēja biatlona klasikā jeb 20 kilometru individuālajā disciplīnā. Varētu domāt, ka paveicās, bet Lēgreidam tā nešķita. PK ceturtajā posmā Hohfilcenē (Austrija) uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena viņš individuālajās sacensībās kāpa jau divreiz - 12,5 kilometru sprintā un iedzīšanā. Tā vairs nebija cūcene vai vienkārši laimīga sagadīšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp