"Mavericks" īpašnieks gaida Dončiča solījuma izpildi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans dalījies savās pārdomās par komandas līdera Lukas Dončiča progresu un kāda solījuma izpildi. 

Līdz šim dotos solījumus "Mavericks" īpašniekam Dončičs izpildījis. 

"Pēc debijas sezonas jautāju Lukam, ko viņam gribētos uzlabot savā spēlē. Tad viņš man teica, ka metienu ar kreiso roku. Rezultātā viņš šajā rādītājā iekļuva NBA spēlētāju labāko desmitniekā. Pēc gada atkal uzdevu viņam to pašu jautājumu. Viņš atbildēja, ka vēlas uzlabot savu metienu precizitāti. Tagad ar nepacietību gaidu, kas notiks tālāk," savā "Twitter" kontā raksta Kjūbans. 

Šajā sezonā Dončičam krietni izdevies uzlabot trīspunktu metienu precizitāti. Pagājušajā sezonā viņš realizēja 31,6%, bet šosezon iemetis 37,1% tālmetienu.

Tajā pašā laikā slovēnis sācis mazāk mest no tālās distances. Dončičs tagad vidēji veic 7,9 metienus, bet pagājušajā sezonā izpildīja 8,9. 

"Mavericks" līderis šosezon realizējis 48,4% metienus no spēles, bet sezonu iepriekš iemeta 46,3%.

Jāatzīmē, ka pēdējā Dalasas komandas spēlē pret Portlendas "Trali Blazers" Dončičs realizēja astoņus no izmestajiem deviņiem tālmetieniem, kas ir atkārtots viņa karjeras rekords. 

22 gadus vecais Dončičs tiek uzskatīts par vienu no pēdējo gadu talantīgākajiem basketbolistiem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu