Video ⟩ Skandāls NHL - tiesnesim piespriež mūža diskvalifikāciju (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vecākais viceprezidents hokeja jautājumos Kolins Kempbels trešdien paziņoja, ka tiesnesis Tims Pīls turpmāk vairs šajā līgā nestrādās.

Pīls spēles laikā kolēģim atzina, ka noteikumu pārkāpuma īsti nebija, taču viņš gribējis piespriest Nešvilas "Predators" komandai noraidījumu. Tiesneša teiktais tika fiksēts televīzijas translācijā, turklāt teikumā bija arī lamuvārds.

"Predators" šajā spēlē beigās gan izcīnīja uzvaru, pārspējot Detroitas "Red Wings" ar rezultātu 2:0. Nu līgas vadība nākusi klajā ar paziņojumu, ka Pīls vairs nekad netiesās NHL spēles.

"Nekas nav svarīgāk kā nodrošināt taisnīgumu mūsu spēlē," paziņojumā norādīja Kempbels.  

"Tima Pīla rīcība ir pretrunā ar principiem, kurus mēs pieprasām no mūsu amatpersonām, faniem, spēlētājiem, treneriem un visiem citiem, kas saistīti ar mūsu spēli. Neatkarīgi no konteksta vai nodoma, viņa komentāri nav pieņemami."

53 gadus vecais Pīls karjerā tiesājis vairāk nekā 1300 NHL spēlēs. Bija paredzēts, ka viņš noslēgs karjeru pēc šīs sezonas, pēdējo spēli aizvadot 24. aprīlī, taču beigas darba gaitām pienākušas ātrāk, jo tiesnesis saņēmis mūža diskvalifikāciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu