Ostapenko trīs setu cīņā sasniedz Maiami turnīra otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Maiami "WTA 1000" turnīra pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja ķīnieti Sjijui Vanu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 54.vietu, bet Vana ir 135.pozīcijā. Abas tenisistes iepriekš karjerā nebija tikušās.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 35 WTA ranga punktus.

Cīņā par trešo kārtu viņai pretī stāsies beļģiete Kirstena Flipkensa (WTA 94.), kura pamatturnīrā iekļuva kā kvalifikācijas "laimīgā zaudētāja", aizstājot savainoto mājinieci Elisoni Rīski.

Latvijas sportiste maču sāka ar breiku, bet otrajā geimā, spītējot piecām dubultkļūdām, atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Vēl viens breiks ceturtajā geimā Ostapenko ļāva panākt 4-1, taču Vana uzreiz revanšējās un vienu punktu atguva. Turpinājumā uzvarot servētājām, rīdziniece pirmajā setā guva virsroku at 6-4.

Arī otro setu Latvijas tenisiste iesāka ar breiku, taču sestajā geimā zaudēja savu servi, ķīnietei panākot 3-3. Vana atņēma rīdziniecei arī nākamo servi un otrajā setā svarīgā brīdī ieguva vadību ar 5-3. Lai neļautu pretineicei uzvarēt setu, Ostapenko bija jālauž Vanas serve un to arī viņa paveica, panākdama 4-5.

Atlikušajos trīs geimos uzvarēja servētājas un seta liktenis izšķīrās taibreikā, kurā Vana guva četrus punktus pēc kārtas un panāca vadību 5:2. Ostapenko divus punktus atguva, taču ķīniete atbildēja ar vēl diviem un taibreiku uzvarēja ar 7:4.

Trešajā setā ar sesto breikumbu Ostapenko atņēma pretiniecei pirmo servi un panāca 2-0. Lai gan sekojošajā geimā Vana revanšējās, Latvijas sportiste vēlreiz uzvarēja pie Ķīnas tenisistes serves un atguva punkta pārsvaru. Vēl viens breiks Ostapenko ļāva panākt 5-1 un iegūt tiesības servēt par uzvaru mačā. Spēles noslēdzošo geimu Ostapenko uzvarēja "tīri", pabeigdama vairāk nekā divu stundu ilgušo cīņu.

Ostapenko šajā mačā izcēlās ar diviem "eisiem", bet pretiniecei bija trīs netveramās serves. Dubultkļūdu gan vairāk Latvijas pārstāvei - desmit pret četrām.

Ostapenko pēdējo reizi kortā devās pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra apstājās otrajā kārtā. Savukārt Vana Maiami ieradās no Monterrejas, kur nepārvarēja "WTA 250" turnīra kvalifikāciju.

Ostapenko šosezon 11 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, bet Vana uzvarējusi tikai vienā no septiņām cīņām. 

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr 19 gadus vecā Vana lūko izcīnīt savu pirmo trofeju.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Vēl trešdien pirmajā kārtā Anastasija Sevastova mēro spēkus ar serbieti Olgu Daniloviču.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu