Video ⟩ Trīs Latvijas hokejistiem rezultatīvas piespēles Šveices čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas hokejisti Ronalds Ķēniņš, Sandis Smons un Deniss Smirnovs trešdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm Šveices augstākās līgas (NL) mačos.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Langnau "Tigers", kuru pārstāv vārtsargs Ivars Punnenovs, kā arī uzbrucēji Toms Andersons un Rihards Melnalksnis.

Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli atzīmējās 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ar bloķētu metienu ievadīja uzbrukumu, kas noslēdzās ar metienu tukšos vārtos. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja četrus metienus, tika pie divām soda minūtēm un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Punnenovs aizvadīja teicamu spēli, atvairot 38 no 39 metieniem, taču ar to nebija gana, lai "Tigers" gūtu pozitīvu rezultātu. Andersons 15 minūtēs un 27 sekundēs zaudēja savā vienīgajā iemetienā un cīņu pabeidz ar negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Melnalksnis 12 minūtēs un 59 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrālas lietderības.

Citā spēlē Smona un Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette" viesos ar 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) atzina "Zug" pārākumu.

Abi latvieši piedalījās "Servette" vienīgajā vārtu guvumā, palīdzot Stefānam Patrī otrā perioda trešajā minūtē panākt 1:0. Smirnovs trešdien spēlēja 12 minūtes un 51 sekundi, divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem, bet Smonam septiņās minūtēs un 23 sekundēs bija viens raidījums pa vārtiem un divas soda minūtes. Latvieši spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām vislabāk sokas "Lausanne", kas ar 82 punktiem 45 spēlēs ieņem otro vietu, bet "Servette" ar 78 punktiem 46 mačos ieņem sesto pozīciju, kamēr "Tigers" tikpat spēlēs nopelnījusi 31 punktu un ir pārliecinoši pēdējā jeb 12.vietā. Regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 52 spēles.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu