Pasaules čempionāta laikā izlasēm varēs pievienoties seši papildu hokejisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Šovasar Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā izlasēm turnīra laikā varēs pievienoties seši papildu spēlētāji, ceturtdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresā atklāja meistarsacīkšu rīkotājas SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo varētu aizkavēties vietējo čempionātu izspēle Eiropā un Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais turnīrs.

Komandas Latvijā ieradīsies 16.maijā, pēc tam nākamās divas dienas pavadot pašizolācijā viesnīcu numuros. Šajā laikā līdz čempionāta sākumam nedrīkstēs aizvadīt pārbaudes mačus.

"Ja komandas līdz 16.maijam aizvada savstarpējas pārbaudes spēles vai piedalās kādos turnīros, ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) jāsaskaņo sanitārais protokols un tikai pēc tā apstiprināšanas izlases var ierasties Rīgā," stāstīja Buncis.

Valstsvienībām meistarsacīkšu laikā būs iespēja pieteikt papildus līdz sešiem spēlētājiem, kuri ar komandām nebūs kopā no turnīra sākumam.

"Pēc patreizējā plāna NHL regulārais čempionāts beidzas 8.maijā. Pastāv iespēja, ka NHL spēlētāji varēs pievienoties izlasēm. Taču arī viņiem šī procedūra ir tāda pati - divas dienas pilnīgā pašizolācijā viesnīcā, pēc tam trīs dienas treniņi ar komandu un tikai ar sesto dienu hokejists var iesaistīties spēlēs," skaidroja Buncis.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu