NHL skauti nav pārsteigti par Balcera sniegumu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/ Scanpix

Vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) skauti nav pārsteigti par Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera sniegumu, kurš veiksmīgi iekļāvies Sanhosē "Sharks" komandas sastāvā. 

NHL starpsezonā Balcers tika atbrīvots no Otavas "Senators", bet neilgi pēc tam uz tiesībām talantīgo latviešu uzbrucēju atgūt savā īpašumā pieteicās "Sharks" vienība.

Šādu rīcību esot paredzējis "Sharks" skautošanas departamenta direktors Dags Vilsons.

 "Mēs domājām, ka pastāv iespēja, skatoties uz Otavas papildinājumiem šajā vasarā, ka Rūdijs pēc iepriekš gūtā savainojuma varētu tikt atbrīvots. Līdzko tas notika, mēs jau bijām gatavi. Esmu ļoti priecīgs, ka Džo Vils (ģenerālmenedžera asistents) spēja atbrīvot viņam vietu. Džo izdarīja to, kas bija jāizdara, jo zināja, ka mūsu skauti Balceram uzticas," prestižajam medijam "The Athletic" norādīja Vilsons. 

Balcers šosezon piedalījies 16 spēlēs, kurās guvis trīs vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles jeb vidēji mačā nopelnījis 0,5 punktus. 

"Visur, kur Rūdijs ir spēlējis, viņš bija labākais spēlētājs treniņos. Komandas biedriem patīk ar viņu spēlēt, jo viņš ir ļoti meistarīgs. Mēs esam lieli Rūdija fani gan laukumā, gan ārpus tā," sacīja Vilsons.

Pozitīvi par Balceru izteicies arī viens no "Sharks" komandas līderiem Brents Bērnss, kurš ir rezultatīvākais starp Sanhosē aizsargiem. 

"Uzreiz var redzēt, ka viņš ir ļoti meistarīgs un labi darbojas ar ripu, veidojot lieliskas epizodes. Viņam ir prasmes spēlēt viens pret vienu, kas uzreiz ir redzamas. Viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kuri pretinieka zonā pēc iemetiena arī lielā burzmā spēj izveidot ļoti labas epizodes," sacīja Bērnss, piebilstot, ka Balcers arī esot ļoti labs komandas biedrs, kuram ir jautri būt blakus.

Tikmēr "Sharks" galvenais treneris Bobs Bogners norāda, ka latvietis lielu darba apjomu izdara arī tad, kad neatzīmējas statistikas ailēs. Viņš uzskata, ka jau tagad varot iespēlēt Balceru vairākumā un nākotnē vēloties latvieti iesaistīt arī mazākuma situācijās.

"Pagājušajā sezonā, kad viņš spēlēja Barakudā, es domāju, ka viņš arī nebūs nekas vairāk par spēlētāju, kuru ik pa laikam izsauc uz NHL. Bet šosezon viņš pirmajās divās maiņās pavisam noteikti "nekrīt ārā" un demonstrē, visticamāk, labāko sniegumu, kādu esmu redzējis viņa izpildījumā," sacīja kādas NHL vienības skauts.

Cits speciālists norādīja, ka talantu Balcerā esot saskatījis vienmēr: "Viņam talants allaž ir bijis. Nav pārsteigums, ka viņš spēlē labi. Tomēr man ir jāredz vairāk, lai es pārliecinātos, ka viņš ir pilnvērtīgs NHL spēlētājs."

Savas karjeras laikā Balcers NHL aizvadījis 67 spēles, kurās guvis deviņus vārtus un izpildījis 16 rezultatīvas piespēles partneriem. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu